NEŠTO MORA I RUČNO: Ove predmete ne bi trebalo da perete u mašini
Foto: Profimedia

IZBEGNITE OŠTEĆENJA

NEŠTO MORA I RUČNO: Ove predmete ne bi trebalo da perete u mašini

Žena -

Mnogi će se složiti da je sudomašina jedan od najboljih izuma. Međutim, postoje sudovi koje ne bi trebalo da u nju stavljate kako se ne bi oštetili ili razbili

Najlakše je ubaciti prljave sudove u mašinu i uključiti je da odradi svoj posao, ali ona može u nekim slučajevima da napravi više štete nego koristi. Zato je važno da ove predmete nikada u nju ne stavljate.

mašina za sudove, žena, pranje, čišćenje
foto: Profimedia

Metalni pleh Ukoliko želite da metalni pleh traje godinama, preskočite mašinu i nakon upotrebe ga operite u toploj vodi. Nakon što ste ga koristili nekoliko puta, možete ga izribati pomoću soli kako biste uklonili sve neprimetne ostatke hrane koji su se zadržali na površini.

Tiganj Tiganj neće izdržati ponovljena pranja u mašini, pa je mnogo bolje da ih operete ručno koristeći deterdžent i mekani sunđer. Okrenite mekanu stranu sunđera dok perete tiganj kako ga ne biste izgrebali i oštetili.

tiganj
foto: Shutterstock

Drveni kuhinjski pribor Topla voda i sušenje su prejake za drvo i mogu pokvariti oblik ovog pribora. Operite ga ručno u toploj vodi bez deterdženta.

varjača, varjače
foto: Profimedia

Plastični pribor Mekana plastika će se raspasti prilikom pranja u mašini pa obavezno pročitajte uputstva proizvođača. Ukoliko piše da ga možete prati u mašini, stavite ga na gornju rešetku gde je manja toplota.

Kristal U mašinu takođe ne bi trebalo da stavljate kristalne čaše za vino i slične predmete jer je velika verovatnoća da će pući.

čaše, piće
foto: Shutterstock

Oštri noževi Ovog pravila bi trebalo da se pridržavate ukoliko u vašoj mašini ne postoji odvojeni deo u koji možete da stavite noževe. U suprotnom, oni mogu da oštete unutrašnjost mašine. Takođe, deterdžent koji se koristi u mašinama za pranje sudova ih može otupiti, a topla voda i toplota mogu olabaviti njihove drške.

Kurir.rs

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track