ZABORAVITE NA SKUPE DETERDŽENTE: Uklonite fleke i vratite stari sjaj podovima
Foto: Profimedia

ČIST DOM

ZABORAVITE NA SKUPE DETERDŽENTE: Uklonite fleke i vratite stari sjaj podovima

Žena -

Čišćenje podova je kućni posao koji se obavlja gotovo svaki dan, pogotovo ako imate kućnog ljubimca ili decu, ali ponekad je neke prljavštine i mrlje teže ukloniti

Trikovima koje vam donosimo rešićete se muke i isprobavanja raznih sredstava za čišćenje drvenih podova koji mogu biti veoma skupi.

Bojice i markeri Ako je vaše dete obojilo drveni pod trajnim markerom, uzmite malo paste za zube i krpu od mikrovlakana. Pastu stavite direktno na mrlju i trljajte kako biste je uklonili.

Hrana, Pod
foto: Profimedia

Žvakaća guma Deci često ispadaju razne stvari, a kada su jako mali nemaju naviku da to i pokupe. Ako se dogodi da naiđete na žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno da uklonite uzmite led. Led će smrznuti lepljivu masu koju ćete onda lakše ukloniti nečim poput špatule.

Fleke i neprijatan miris Mokraću kućnog ljubimca obrišite odmah, a najbolje ćete ukloniti mrlje i neugodne mirise tako što ćete je posuti sodom bikarbonom i ostaviti preko noći. Ujutro samo prebrišite krpom.

Kuća, čišćenje, Dom, Pod, Parket
foto: Profimedia

Drveni podovi Stari sjaj drvenim podovima možete vratiti sredstvom koje ste sami napravili. Uzmite vodu, 3/4 šoljice sirćeta, dve kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šoljice alkohola i pet do 10 kapi omiljenog mirisnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje nanesite mekanom krpom.

Sirće, Jabukovo sirće
foto: Shutterstock

Osim toga, možete koristiti i crni čaj! U litar kipuće vode stavite četiri kesice čaja, a u vodi ih ostavite malo duže nego kada pripremate napitak. Ohladite tečnost, uzmite krpu i obrišite podove. Kod ogrebotina na drvetu uzmite ulje uljane repice (poslužiće i biljno ulje). Ulje pomešajte sa sirćetom u razmeri 2:1. Dobijenu tečnost nanesite na oštećenja i nežno utrljajte u drvo, a za istu stvar možete koristiti orah - takođ trljajući po oštećenju.

(Kurir.rs)

00:59

SVI BACATE PLASTIČNE POSUDE KAD POŽUTE, VIŠE NEĆETE! Uz ovu CAKU za MINUT ćete skineti žute fleke! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track