NISKA ILI VISOKA? Brojne studije pokazale šta to može otkriti o ličnosti ŽENE, ali treba da se zapamti jedna BITNA STVAR!
Foto: EPA/Bianca De Marchi, AP/Evan Agostini, EPA/Facundo Arrizabalaga, EPA/Nina Prommer, AP/Jordan Strauss

ko bi rekao

NISKA ILI VISOKA? Brojne studije pokazale šta to može otkriti o ličnosti ŽENE, ali treba da se zapamti jedna BITNA STVAR!

Žena -

Postoji nekoliko studija koje pokazuju da visina može da predvidi osobine koje su povezane s karijerom i ličnim razvojem žene. Ipak, bez obzira što studije pokazuju, vaša visina čini vas jedinstvenim, a svoju ličnosti gradite sami kroz život.

1. Visoke žene ciljaju visoko

Istraživanje koje su sprovela dva univerziteta - St. Endru i Stirling pokazalo je da su više žene obično ambicioznije i verovatnije da će se fokusirati na izgradnju karijere, a ne na osnivanje porodice.

Nakon proučavanja rezultata upitnika primenjenog na različite žene iz Australije, Kanade, Velike Britanije i SAD-a, psiholozi su zaključili da su žene s visinom iznad proseka orijentisane na karijeru i dominantnije.

Kim Kardašijan, Kendal Džener
foto: Profimedia

2. Niske žene su više majčinski tip

Britanski psiholozi su otkrili da niže žene preferiraju dugotrajne veze s muškarcima i češće imaju i žele decu. Britanke visoke između 151 i 158 cm imaju veću verovatnost da će osnovati porodicu i biti u stabilnom braku sa 42 godine.

Kim Kardašijan
foto: Printscreen/Instagram

3. Visoke žene imaju duže trudnoće

To što studije tvrde da niže žene imaju tendenciju da razviju više majčinskih osobina ne znači da više žene ne mogu. Veruje se da više žene imaju duže trudnoće.

Istraživači su 2015. zaključili da visina majke ima direktan uticaj na dužinu njene trudnoće. Tome se može pripisati nekoliko uzroka, uključujući gene i ishranu tokom života žena.

Kajli Džener
foto: Printscreen/Instagram/kyliejenner

4. Niske žene češće imaju više dece

Iako visoke žene mogu imati duže trudnoće, zanimljivo i verovatno zbog njihove majčinske ličnosti, niže žene, posebno u modernim zapadnim društvima, obično imaju više dece.

5. Visoke žene se više bore da pronađu partnera

Kada je reč o pronalaženju srodne duše, studije pokazuju da je visokim ženama teže pronaći pravog partnera. Nije iznenađenje da su visoke slavne osobe poput Tejlor Svift morale napisati nekoliko albuma o propalim ljubavima pre nego što su pronašle pravog.

Studija sa univerziteta St. Endru i Stirling kaže da više žene mogu imati nešto viši nivo testosterona ili niže nivoe estrogena, zbog čega mogu imati više muževne ličnosti.

Muškarci nesvesno traže osobine plodnosti kod žena, dajući onima s više majčinskih osobina dodatne bodove, dok bi one više žene mogle patiti. No to naravno ne mora da znači.

Tejlor Svift
foto: Profimedia

6. Niske žene ne veruju drugima baš lako

Kada je reč o izgradnji poverenja i interakciji u društvu, niske žene je teže uveriti i imaju veće probleme s poverenjem u poređenju s visokim ženama.

2014. godine provedeno je istraživanje u kom su učesnici eksperimentom virtualne stvarnosti u vožnji podzemnim vozom eksperimentirali s avatarima različite visine. Rezultati su pokazali da su oni s likovima nižeg rasta skloniji nepoverenju prema drugim ljudima oko sebe.

Bilo da ste niski ili visoki, ove studije ne moraju nužno značiti da su istinite, jer ipak smo mi ti koji gradimo svoju ličnost i to nas čini jedinstvenim.

Karmen Elektra
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track