AKO MISLITE DA SU NAJSREĆNIJI PAROVI KOJI SE NIKAD NE PREPIRU, VARATE SE: Evo kako svađe ZAISTA utiču na BRAK i šta se dešava
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

AKO MISLITE DA SU NAJSREĆNIJI PAROVI KOJI SE NIKAD NE PREPIRU, VARATE SE: Evo kako svađe ZAISTA utiču na BRAK i šta se dešava

Žena -

Prema istraživanju sprovedenom u Velikoj Britaniji nad 2.000 srećnih bračnih parova, recept za savršen brak krije se u svakodnevnom razgovaranju, zajednički provedenom vremenu i bar dve veće svađe svakog meseca.

Ipak, stručnjaci napominju kako nikada ne treba otići u krevet dok se svađa ne reši.

razvod, brak
foto: Shutterstock

Nakon ispitivanja, mnogi parovi priznali su za studiju "The Warner Leisure Hotels" kako skladnom braku doprinose i međusobno žaljenje na posao ili druge probleme, iskazivanje međusobnog poštovanja, kao i zajedničko "glupiranje".

Sretniji su parovi čiji se partneri u braku bave hobijima kojima su se bavili dok nisu uplovili u bračne vode, i oni koji svojoj boljoj polovini "dopuštaju" da se prikaže u svom najgorem izdanju. Takođe, čvrstom odnosu znatno doprinose i zajednički odlasci na odmore, kako kraće, tako i duže.

Ljubav, Sex, Mladi, brak, Lena
foto: Shutterstock

"Nimalo ne čudi da su zajednički odmori jedan od tajnih sastojaka srećnog i uspešnog braka. Mnogi parovi tvrde kako se uvek osećaju povezano nakon što provedu zajednički vikend bez svakodnevnih obaveza", rekao je autor studije Simon Tomson.

Gotovo 70% ispitanika tvrdi da ih zajedničko vreme može podsetiti zašto se vole, dok je 36% zadovoljno i manjim gestovima pažnje, poput zajedničke večere, ili poklona.

Da bi odnos bio uzbudljiv, potrebna je i doza humora, privrženosti i razumevanja, navodi se u istraživanju. Takođe, dodaje se kako je bitno partneru oprostiti loše navike, i nikada ne treba ignorisati kada je neraspoložen ili kada mu je dosadno.

brak, bračni savetnici
foto: Shutterstock

(Kurir.rs)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja