PRE PROLEĆA TREBA OČISTITI KUHINJU: Rešite se stvari koje BEZ POTREBE gomilate, a ovih 6 stvari obavezno BACITE!
Foto: Shutterstock

BESPOTREBNO ZAUZIMAJU MESTO

PRE PROLEĆA TREBA OČISTITI KUHINJU: Rešite se stvari koje BEZ POTREBE gomilate, a ovih 6 stvari obavezno BACITE!

Žena -

Približava se proleće, a to je vreme kada se posvećujemo temeljnom čišćenju kuće (takozvana prolećna generalka) , pa bi bilo poželjno da izdvojite i malo vremena da eliminišete sav dotrajali kuhinjski pribor koji može biti štetan po vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice.

Evo kojih šest predmeta bi trebalo odmah da bacite.

pranje povrća, kuhinja, devojke
foto: Profimedia

Plastične posude za hranu koje su promenile boju

Ako primetite da su plastične posudice u kojima na posao nosite ručak promenile boju i oblik, odnosno da imaju mrlje u boji (ili masne ostatke) koje ne možete da uklonite pranjem, a uz to su i prilično stare, to znači da su već dale svoj maksimum i da je krajnje vreme da ih bacite.

Plastični Pištoljično posuđe, prljavo suđe
foto: Shutterstock

Okrnjeno ili napuklo posuđe

Ovakvo suđe može biti nesigurno za upotrebu jer se na okrnjeni deo možete poseći dok perete sudove, a te pukotine su idealne za nakupljanje prljavštine i bakterija. Zato ga bez razmišljanja bacite.

napuklo posuđe, okrnjena činija, napukla činija
foto: Profimedia

Komadići aluminijumske folije

Čuvate male komade aluminijumske folije misleći da će vam nekada za nešto zatrebati? Verujte, oni nikada neće biti dovoljno veliki ni za šta, zato neka završe u kanti za smeće.

Zarđale tepsije

U tepsijama u kojima se stvorila rđa vaši kolači ili mafini se neće lepo ispeći već će poprimiti ustajali miris ili ukus izgorelog. A osim toga, spremati bilo šta u njima - nije zdravo!

zarđala tepsija
foto: Profimedia

Pocrnele varjače i drugi drveni kuhinjski pribor

Izgoreo drveni kuhinjski pribor ili onaj koji jed odavno promenio boju, o čemu god da se radi, s vremena na vreme treba uložiti novac u čist drveni pribor. On bar nije skup.

varjače
foto: Profimedia

Sve ono čemu je istekao rok trajanja

U svakoj kuhinji skriva se nešto čemu je istekao rok trajanja. Pregledajte frižider, zamrzivač, staklene posude u kojima čuvate namirnice, police i fioke i izbacite nepoželjne "stanare" koji mogu biti uzročnici sitnih mušica i ostalih buba kojima u kuhinji definitivno nije mesto.

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

07:44

MALIŠANI IZ PARAĆINA KONAČNO IMAJU KUPATILO I TOPLU VODU! Majka presrećna: Trudimo se da imaju hrane, više ne SPAVAMO U ŠTALI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track