UBACITE OVO U VAZU I REZULTAT ĆE VAS ODUŠEVITI: Jednostavan trik zbog kojeg će vam CVEĆE biti SVEŽE i do nekoliko nedelja
Foto: Profimedia

SAVET ZA LEPŠI DOM

UBACITE OVO U VAZU I REZULTAT ĆE VAS ODUŠEVITI: Jednostavan trik zbog kojeg će vam CVEĆE biti SVEŽE i do nekoliko nedelja

Žena -

Društvene mreže često služe za razmenjivanje korisnih saveta, kako iz domena nege, lepote, mode, tako i za kuvanje, čišćenje, pa i sređivanje doma.

Sada se pojavio jednostavan trik kako da produžite rok trajanja prirodnom buketu, u koji se kunu mnogi ljubitelji prirodnog cveća.

cvece
foto: Profimedia

Naime, u grupi na Fejsbuku "Mrs Hinch Cleaning Tips", mnogi korisnici su podelili njihovo iskustvo kako je ovaj trik pomogao njihovom cveću da ostane sveže i do nekoliko nedelja, kao da je tek ubrano.

Tajna je u samo nekoliko bakarnih novčića koje treba da stavite u vodu sa cvećem.

Iako se mnogi čude kako kovanice mogu da utiču na svežinu cveća, postoji objašnjenje koje su dali stručnjaci. Prema njihovim rečima, bakarni novčići deluju kao antimikrobno sredstvo.

0660696801, cveće, cvećarka
foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

"Rezano cveće počinje da propada gotovo odmah jer kiseoinik i bakterije mogu začepiti male pore u sastavu stabljike cveća, sprečavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko njega, zbog čega cveće počinje da vene. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebalo bi da produži život sveže ubranog cveća, a bakar u novčićima bi mogao ubiti bakterije", objasnili su oni, prenosi "The Sun".

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:58

KUĆICA U CVEĆU PLENI LEPOTOM: Dvorište vaspitačice Mirjane kao IZ BAJKE! Ne znate u koje cveće pre da gledate!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track