NIKAD NE DRŽE DIJETU: OVO je tajna onih žena koje jedu SVE ŠTO IM PADNE POD RUKU, a vitke su!
Foto: Profimedia

SAMO UMERENO

NIKAD NE DRŽE DIJETU: OVO je tajna onih žena koje jedu SVE ŠTO IM PADNE POD RUKU, a vitke su!

Žena -

Čini vam se da vaša prijateljica izgleda isto već godinama iako jede uvek sve što poželi, i nije vam jasno kako joj to polazi za rukom?! Stručnjaci kažu kako postoji nekoliko odgovora na to pitanje.

Postavile su jasne granice

Možda vam se čini da stalno jedu sve, ali odgovor je verovatno da neće svaki dan pojesti hamburger i pizzu. Često će osobe za koje vam se čini da jedu sve što je na stolu uživati u kaloričnim namirnicama u određenim prilikama - kada izađu na ručak s prijateljima ili posete familiju, ali ostatak vremena one verovatno jedu zdrave namirnice.

semenke, hrana, ishrana
foto: Profimedia

Donose dobre odluke

Žene koje uspešno održavaju željenu telesnu težinu i pritom izgledaju potpuno bezbrižno, ne dopuštaju da njihova želja za nezdravom hranom izmakne kontroli. One će se uvek vratiti na pravi put i paziti šta će pojesti u drugom obroku. Ono što će dati rezultate je konstanta.

Ako ste i sami pojeli nešto što vam nije bilo u planu, nastavite dalje bez griže savesti i razmišljajte o tome šta ćete zdravo pojesti za sledeći obrok.

Šećer, Slatkiši
foto: Shutterstock

Umesto lifta, biraju stepenice

Teretana nije jedino mesto na kom možete gubiti kalorije, pa će vam bilo kakva aktivnost pomoći pri gubitku kilograma. Šetanje ljubimca, često ustajanje s troseda ili plesanje po kuću su aktivnosti koje nisu povezane s vežbanjem, ali će vam sigurno pomoći da potrošite nešto više kalorija.

Naravno da je ozbiljno vežbanje važno, ali je i jednako važno koliko se krećete u toku dana kada ne vežbate.

žena, Zadnjice, stolica, Stepenice
foto: Shutterstock

U teretani ne rade uvek iste vežbe

Ako niste znali, mišići u stanju mirovanja troše više kalorija, pa se fokusirajte na trening snage, a telo će kalorije trošiti i kada sedite ispred televizora.

Osobe koje prate program vežbanja 12 nedelja, a koji se sastoji od kombinacija kardio vežbi i vežbi snage, gube više kilograma i masnoća na telu od onih koje su posvećene samo aerobnom treningu.

plank, vežba, vežbanje
foto: Shutterstock

Znaju kako da se odbrane od stresa

Čini se da žene koje lako održavaju telesnu težinu znaju kako da pobegnu od stresa, za koji je dokazano da može da uništi plan mršavljenja. Hormon stresa kortizol uzrokovaće porast insulina u krvi zbog čega će telo nagomilavati masnoće.

Ako patite od hroničnog stresa, probajte metode koje će vam pomoći da se smirite, može to biti meditacija, vežbanje ili više sna.

mir, smirivanje, meditacija, stres
foto: Profimedia

(Kurir.rs)

02:06

SUPLEMENTI OPASNOST ZA ŽENE! LEPOMIR BAKIĆ: Neke bodibilderke ne mogu da postanu majke (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track