ON JE GLAVNA STAVKA U DNEVNOM BORAVKU, A MOŽE NARUŠITI CEO ENTERIJER: Izbegnite OVE TRI GREŠKE kad pozicionirate TELEVIZOR
Foto: Profimedia

savet za uređenje doma

ON JE GLAVNA STAVKA U DNEVNOM BORAVKU, A MOŽE NARUŠITI CEO ENTERIJER: Izbegnite OVE TRI GREŠKE kad pozicionirate TELEVIZOR

Žena -

Mnogi ne mogu zamisliti dnevni boravak bez televizije, ali njegovo pozicioniranje i uklapanje u prostor znaju zadati puno muke, pa se ponekad čini da je ovaj uređaj poremetio celu koncepciju dnevne sobe.

Kako bi vam pozicioniranje televizora bilo olakšano, ovo su tri najčešće greške koje možete napraviti, kao i saveti kako da ih izbegnete.

Televizor, Dnevni Boravak
foto: Profimedia

U centru zbivanja

Moderni tv prijemnici su zaista čuda tehnologije i oduševljavaju svojim performansama kao i dizajnom, ali ne biste ga smeli staviti u prvi plan i učiniti ga središnjim objektom u dnevnom boravku. Naročito se to odnosi na crne modele XXXL veličine u klasičnoj dnevnoj sobi, koja uopšte nije velika.

Savet: Umesto prilagođavanja enterijera oko TV-a, krenite od osnovnih komada nameštaja – garniture za sedenje, polica, komoda i klub stočića. Pritom naravno uzmite u obzir raspored sedećih elemenata kako bi se nesmetano mogao pratiti tv sadržaj. Garnitura ne može biti usmerena prema zidu na kojem nema mesta za tv.

Porodica, Televizor, Shutterstock, Dnevna Soba

Previsoko ili prenisko

Jedna od uobičajenih grešaka je kada televizor pozicionirate previsoko, ili pak prenisko. Visoko postavljanje je pretežno estetski problem, a može biti i nepraktično jer je vrlo nezgodno i neprirodno za oko da ima dugo usmeren pogled prema gore ili pak prema dole. Problem je naime i kada je tv prenisko postavljen jer je to vrlo nepovoljno za našu vrat i kičmu.

Savet: Gde god ste stavili televizor, zaslon bi, kada smo u sedećem položaju, trebao biti u visini očiju. Pre nego što ga instalirate, sedite na sofu ili legnite na krevet i gledajte ravno ispred sebe, bez podizanja i spuštanja glave: gde vam je uperen pogled, na toj visini bi trebao postaviti televizor.

Televizor, Dnevni Boravak
foto: Profimedia

Ne uklapa se u enterijer

Želja za kombinovanjem nameštaja, uređaja i detalja u jednu celinu dobar je način za postizanje skladnog enterijera, ali televizor je živa slika, a ne statičan objekat, pa je zbog toga potreban oprez. Mnogi zanemare ovu činjenicu što za rezultat ima zbrku na zidu gde stoji tv, a celi prostor tada gubi svoj integritet.

Savet: Ne dopustite da vaš televizor postane samo ružna crna mrlja u vašoj sobi. On se može nalaziti na zidu i biti okružen fotografijama, crtežima, slikama

(Kurir.rs/Klix.ba)

Bonus video:

01:38

DA LI BISTE IZDRŽALI 24H BEZ MOBILNOG? U ovom kampu vam ODUZIMAJU telefon i prepuštaju vas prirodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track