PRAVILNA NEGA: Da li znate razliku između SUVE i DEHIDRIRANE kose? Evo rešenja za ove probleme

SAVETI

PRAVILNA NEGA: Da li znate razliku između SUVE i DEHIDRIRANE kose? Evo rešenja za ove probleme

Žena -

Dehidrirana i suva kosa nisu isto, i zato ta dva stanja, koja nikome nisu draga, zahtevaju drugačije tretmane.

Postoji nekoliko znakova da vam je kosa dehidrirana, a ako reagujete na vreme i s pravim tretmanom, brzo ćete zaboraviti beživotnu i oštećenu kosu.

Dehidratacija

Osećaj dehidracije prvi je znak da kosa postaje oštećena. To ćete prepoznati ako vam je kosa bez sjaja, kruta i gruba na dodir. Vlasi kose kojima nedostaje hidratacija nemaju volumen, živahnost i punoću, što dovodi do kose beživotnog, tankog i oštećenog izgleda. Dehidracija je znak oštećenja kose pre nego što postane zaista suva i oštećena.

kosa, nega kose
foto: Shutterstock

Suva kosa

Suha kosa obično je rezultat prekomernog izlaganja hemikalijama ili uređajima za stilizovanje kose koji uklanjanju prirodni masni sloj koji štiti kosu. Suvoj kosi je potreban intenzivan oporavak pomoću aminokiselina, ceramida ili keratina, dok je dehidriranoj kosi potrebna hidratacija i zaštita za obnovu njene punoće, mekoće i sjaja.

Kosa
foto: Profimedia

Hijaluronska kiselina već je dobro poznat sastojak svim ljubiteljima nege kože. Zbog svoje sposobnosti da privlači količinu vode hiljadu putu težu od svoje težine poseduje nenadmašnu sposobnost hidratacije. Upravo zbog toga može pomoći svakom tipu kože, ali učiniti čuda i za dehidriranu kosu. Njene karakteristike mogu koristiti koži i vlasištu jer hijaluronska kiselina smanjuje dehidraciju i osnažuje barijeru kože, što pomaže u nezi osetljivog temena.

(Kurir.rs/Faktor.ba)

00:05

SAMA ZA SEBE KAŽE DA JE RASPAD SISTEMA! Anastasija se snimila u NEOČEKIVANOM izdanju, kosa vezana, a lice bez ŠMINKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track