BRZINSKI POSNI RUČAK: Sočni oslić sa povrćem iz rerne, prste da poližeš (RECEPT)
Foto: Shutterstock

IDEALNO U VREME POSTA

BRZINSKI POSNI RUČAK: Sočni oslić sa povrćem iz rerne, prste da poližeš (RECEPT)

Žena -

Bilo da postite ili samo želite da se zdravo hranite, ribu bi trebalo jesti minimum jednom nedeljno. Ona je zdrava, a ovako pripremljena i veoma ukusna.

Uz dodatak povrća, dobićete miks različitih ukusa. Brzo se priprema, zato obavezno isprobajte.

Sastojci:

  • 6 fileta oslića
  • 3 šargarepe
  • 300 g zelene boranije
  • 1 tikvica
  • 2 paradajza
  • 2 veća krompira
  • maslinovo ulje
  • so
povrće
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Krompir, šargarepu i tikvice oljuštite i isecite na kockice, a paradajz na četvrtine.
  2. Oslić, ako je zaleđen odledite, pa papirnim ubrusom pokupite višak vode i usolite ga.
  3. U vatrostalnu posudu ili u pekač sipajte maslinovo ulje, pa stavite povrće koje ste isekli i zelenu, zaleđenu boraniju.
  4. Povrće pospite suvim začinom, pa na njega naređajte filete oslića.
  5. Preko posude stavite aluminijumsku foliju. Stavite posudu u rernu i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
  6. Potom skinite foliiju, smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite povrće i ribu još 10 minuta u rerni.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:53

KAKO NADOKNADITI VITAMIN D PRIRODNIM PUTEM: Njegov nedostatak dovodi do TEŠKIH bolesti, Srbi POSEBNO ugroženi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track