NEMOJ TO DA DIRAŠ! Obratite pažnju na sve ono čime bi dete u stanu eventualno moglo DA SE POVREDI! Ovo su potencijalne OPASNOSTI
Foto: Shutterstock

Roditelji, pročitajte ovo

NEMOJ TO DA DIRAŠ! Obratite pažnju na sve ono čime bi dete u stanu eventualno moglo DA SE POVREDI! Ovo su potencijalne OPASNOSTI

Žena -

Ukoliko imate malo dete, sigurno ste sklonili sve stvari po kući koje bi ga mogle povrediti. Evo malog podsetnika na delove stana koji su potencijalno opasni za vašeg malog vragolana.

Hrana za ljubimce

Suvi komadići hrane za pse i mačke dušu su dali za gušenje, zato hranu držite na mestima do kojih vaše dete ne može da dosegne. Ukoliko ljubimac upravo jede, a vi imate bebu koja puzi ili koja je tek prohodala, držite je na oku da i ona ne bi gricnula s njim.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Aparat za gašenje požara

Aparat uvek držite u ormariću, jer nikada ne znate šta je Sunđer Bob uradio pre pet minuta i da li će ga dete imitirati. Voda ponekad samo pomaže u širenju požara, zato je neophodno da u kući obavezno imate aparat, ali on nikako ne bi smeo da bude igračka za dete.

Kante za smeće

Iz njih često mogu da vire oštri predmeti i razne stvari kojima se dete može ugušiti. Zato kupite tešku kantu koju ono neće moći da prevrne ili onu koju već imate stavite u kuhinjski ormarić.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Stočić za kafu

Uklonite lomljive predmete s njega, a oštre ivice zaštitite gumom.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Cveće

Držite ga van dohvata malog deteta jer bi se ono moglo odlučiti na "rani ručak" koji mu ne bi prijao.

Utičnice

Znamo da nema tog deteta koje ne privlači da u tičnice gurne svoje malene prstiće. Zato čim propuže, nabavite zaštitnike koji će sprečiti mališana da uradi šta je naumio.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Polica za TV

Neka ne budu viši od pola metra kako bi se smanjio rizik od prevrtanja televizora na dete.

Krevetac

Kada dete napuni pet meseci iz krevetića u kom spava sklonite sve stvari kojima bi se moglo ugušiti.

Tepisi

Dete do svoje sedme godine uglavnom boravi i igra se na tepihu, a poznato je da se sva prašina i bacili skupljaju baš na njemu. Zato je veoma važno da se u stan ne ulazi obuven, a održavanje higijene i redovno usisavanje tepiha je obavezno!

Mašina za pranje veša

Maloj deci otvorena vrata od mašine za pranje veša, tačnije, prazan bubanj, deluju zanimljivo kao mesto koje valja istražiti. Koliko god zvučako simpatično, nije, deca se tako unutra zaglavljuju i dolazi do panike, a neretko i do povreda. Zato, kad operete veš i dok vrata stoje odškrinuta, zatvorite vrata od kupatila i držite dete na oku. Kasnije zatvorite vratanca mašine, sigurno je sigurno.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

15:50

Svi pevaju ovaj hit, a niko ne zna da je to pesma Slaviše Vujića: Bio sam dete sa sela, nisam znao mnoge stvari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track