ZA NAJBOLJE REZULTATE VAŽNO JE KAKO SE MERITE: Ovog dana u nedelji obavezno STANITE NA VAGU i ispoštujte još JEDNO PRAVILO
Foto: Profimedia

suvišni kilogrami

ZA NAJBOLJE REZULTATE VAŽNO JE KAKO SE MERITE: Ovog dana u nedelji obavezno STANITE NA VAGU i ispoštujte još JEDNO PRAVILO

Žena -

Merenje telesne težine je glavni način na koji pratimo efekte naše dijete i odabranog režima treninga za mršavljenje. Ipak, kako bismo imali koristi od dobijene informacije, važno je da na vagu stanemo u pravo vreme, a ne bilo kada u toku dana ili nedelje.

Iako svoju težinu možete da proverite u bilo koje doba dana, stručnjaci savetuju da to učinite ujutru, nakon odlaska u WC i pre doručka, jer ćete tada dobiti najtačniju informaciju.

vaga, noge, težina, masa
foto: Profimedia

Takođe je poželjno da se merite istog dana svake nedelje, kako biste mogli na jednostavan način da poredite svoju težinu iz nedelje u nedelju.

Nutricionistkinja dr Lisa Jang smatra da treba izabrati utorak za ovu aktivnost, jer je ponedeljak suviše blizu vikendu, kada mnogi ljudi preteruju u ishrani, a ne previše daleko od njega da bi pružio nerealističan prikaz težine, u slučaju da ste na rigoroznijoj dijeti radnim danima.

vaga, Kilogrami
foto: Shutterstock

Takođe, ako želite da pratite rezultate svog plana mršavljenja iz dana u dan, najbolje je da se svakodnevno merite.

Međutim, ukoliko vam je ova aktivnost stresna i ne želite da često budete razočarani kada ugledate broj kilograma na vagi, verovatno je bolje da to radite jednom nedeljno. Sve, naravno, zavisi od režima ishrane i vežbanja koje ste izabrali.

Dijeta, TAnjir, Vaga
foto: Promo

U slučaju da on od vas zahteva veliko trošenje energije i mali unos hrane, neće vam škoditi da na vagu stanete svaki dan, štaviše, to će vas i dodatno motivisati jer ćete odmah videti pozitivne razultate svog napora.

U slučaju da ste izabrali dugoročni metod za skidanje kilograma, ostajemo pri savetu odranije da je poželjno da merite telesnu težinu samo jednom nedeljno.

vaga, merenje težine
foto: profimedia

Mnogima je proveravanje težine stresna aktivnost zbog čega oni izbegavaju da se popnu na vagu i pokušavaju da gledanjem u ogledalo ocene da li su lakši za onoliko kilograma za koliko su želeli. Nekima to zaista polazi za rukom, a ako ste jedna od takvih osoba, ništa nećete izgubiti ako prodate svoju vagu i nikada više ne stanete na nju.

S druge strane, ako nemate dobru sposobnost zapažanja gubitka kilograma, izbegavanjem merenja uskratićete sebe za korisne informacije, koje vam mogu otkriti da li i koliko su efektni vaša dijeta i treniranje, i ukazati vam na sledeći korak na vašem putu ka vitkijoj liniji.

(Kurir.rs/Prva.rs)

Bonus video:

07:36

Viral - Dijete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track