TANJIR PUN ZDRAVLJA: Fina kremasta čorba od ŠARGAREPE koju vole čak i oni koji ne vole POVRĆE (RECEPT)
Foto: Shutterstock

IDEALNA ZA PROLEĆE

TANJIR PUN ZDRAVLJA: Fina kremasta čorba od ŠARGAREPE koju vole čak i oni koji ne vole POVRĆE (RECEPT)

Žena -

Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za ručak i večeru.

Krem čorbu od šargarepe lako je napraviti, vrlo je hranjiva, sa prijatno začinjenim notama, u skladu sa slatkoćom šargarepe.

Sastojci:

  • 500 g šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • 1 praziluk
  • 1 l bujona od povrća
  • maslinovo
  • ulje so, biber, svež peršun
šargarepa
foto: Zorana Jevtić

Priprema:

  1. Svo povrće očistite i iseckajte. U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite naseckani luk.
  2. Nakon nekoliko minuta dodajte praziluk, krompir i šargarepu i pomešajte s ostalim sastojcima.
  3. Dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, a potom dodajte bujon i ostavite da se kuva oko pola sata.
  4. Nakon toga usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, pa začinite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:22

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track