UVEK ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK: Svaka domaćica mora da zna da napravi ovu fantastičnu pileću krem čorbu sa rezancima!
Foto: Shutterstock

RECEPT

UVEK ODLIČAN IZBOR ZA RUČAK: Svaka domaćica mora da zna da napravi ovu fantastičnu pileću krem čorbu sa rezancima!

Žena -

Svaka domaćica bi trebalo da zna da napravi domaću pileću krem čorbu

Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela.

Ako je služite za ručak, servirajte sa parčetom hleba i salatom.

piletina
foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 800 g pilećeg filea
  2. 1 crni luk
  3. 3 šargarepe
  4. 1 paprika
  5. 1 štapić celera
  6. 100 g rezanaca
  7. 1,5 l pilećeg bujona
  8. 30 ml maslinovog ulja
  9. So, biber, majčina dušica, peršun

Za preliv:

  1. 1 jaje
  2. 100 ml pavlake za kuvanje
Šargarepa, Salata od šargarepe
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Šargarepu izrendajte, crni luk, celer i papriku sitno iseckajte, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi.
  2. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno s bujonom. Začinite. Kuvajte oko 20 minuta, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još 10 minuta.
  3. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom.
  4. Umutite jaje s pavlakom za kuvanje ili kiselom pavlakom i sipajte u supu kad se malo ohladi.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:26

SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track