AKO JOŠ NISTE PROBALI, MORATE ŠTO PRE: Evo šta je FALAFEL, koji se pravi lako za samo 20 minuta i veoma je UKUSAN
Foto: Shutterstock

RECEPT

AKO JOŠ NISTE PROBALI, MORATE ŠTO PRE: Evo šta je FALAFEL, koji se pravi lako za samo 20 minuta i veoma je UKUSAN

Žena -

U koji god restoran zdrave hrane da odete, na jelovniku ćete pronaći falafel. Mnogi od nas ne znaju šta je zapravo taj falafel i odakle potiče.

Naime, to je obrok koji vodi poreklo sa Bliskog Istoka, te je u Izraelu jedno od omiljenih jela lokalaca. Ova namirnica izgleda kao pržena lopta ili ćufta Međutim, ovo jelo zapravo ne sadrži meso, već je napravljeno od smese koju sačinjavaju leblebije.

leblebija, leblebije
foto: Profimedia

Sastojci:

  1. 400 g kuvane leblebije iz konzerve
  2. 1 glavica brokolija
  3. 1 jaje
  4. 30 g brašna
  5. 30 g izrendanog sira
  6. 3 kašike maslinovog ulja
  7. 1 kašičica belog luka u prahu
  8. 1 kašičica suvog peršuna
  9. So i biber po ukusu
brokoli
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Brokoli krupno iseckajte. Leblebije ocedite i isperite, pa ih zajedno kuvajte 2 minuta u kipućoj vodi.
  2. U činiju sipajte dobru polovinu brokolija i leblebije. Sastojke grubo izgnječite viljuškom, pa dodajte brašno, umućeno jaje, sir, beli luk, peršun, so i biber, te ostatak smese. Sjedinite.
  3. Od smese mokrim rukama oblikovati ćuftice.
  4. Na ulju pržite ćuftice, 3-5 minuta sa svake strane. Nakon što porumene, poslužite.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:04

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track