KAKO DA UŠTEDITE DOK CENE RASTU: Evo kako da potrošite što manje novca kad idete u nabavku! Ovi trikovi SIGURNO RADE!
Foto: Shutterstock

Uštedite na hrani

KAKO DA UŠTEDITE DOK CENE RASTU: Evo kako da potrošite što manje novca kad idete u nabavku! Ovi trikovi SIGURNO RADE!

Žena -

Ljudi uglavnom ne vole da štede na hrani, već se pre odriču nekih drugih stvari. Ipak, postoji način da ne budete previše rasipni prilikom kupovine namirnica. Donosimo vam nekoliko saveta uz pomoć kojih ćete sačuvati poneki dinar...

supermarket, kupovina
foto: Shutterstock

- Za početak je važno znati da u šoping nikad ne treba ići praznog želuca, jer ako gladni šetate po supermarketu - prazan želudac "traži" svašta, pa ćete se kući vratiti s gomilom nepotrebnih namirnica. Koliko god vam ovaj savet možda zvučao smešno, verujte nam na reč da je tačan.

Novac, Hrana, Troškovi, Plate, Prodavnica, Statistika

- Pre nego što krenete u prodavnicu, obavezno napravite spisak i pridržavajte ga se, bez ikakvih odstupanja. Čak i ako vam se u trenutku dok kupujete učini da su pojedine sitnice veoma povoljne, ne podležite iskušenjima jer ćete potrošiti više para nego što ste planirali.

Potrošačka Korpa
foto: Shutter

- Pripazite sa onim što je na rasprodaji. Ti proizvodi možda i nisu mnogo jeftiniji nego inače, ali natpis "sniženje" će vas svakako privući, pa će vam korpa biti prepuna namirnica po koje, zapravo, niste došli.

cene, poskupljenje
foto: Frank Hoermann SVEN SIMON AFP Profimedia

- Uvek obratite pažnju na robu domaće proizvodnje jer je, iako je možda lošijeg dizajna, uglavnom jeftinija i ništa manje kvalitetna.

Kupovina, Goran Papović, Domaći Proizvodi, Kupujmo Domaće
foto: Shutterstock

- Kupujte sezonsko voće i povrće jer je ono uvek jeftinije od onog koje je uvezeno ili kojem još nije sezona.

žena, pijaca, đumbir
foto: Profimedia

- Meso je jedna od najskupljih namirnica, ali pritom nije i najzdravija. Ne kažemo da treba da izbacite tu proteinsku hranu iz svog menija, već da malo smanjite njen unos, uštedite i isprobate neke nove bezmesne recepte - iznenadićete se koliko su ukusni i hranljivi.

krompir-salata s mladim lukom, recept
foto: Shutterstock

- Iako se sve više koristi flaširana voda, stručnjaci tvrde da je ona, osim u vanrednim prilikama, istog kvaliteta kao i ona sa česme. A ako ipak ne želite da pijete česmovaču, kupite pročišćivač za vodu, jer će vam se vremenom uložena investicija u njega veoma isplatiti.

voda, napitak, tečnost
foto: Shutterstock

- Organizujte veliku kupovinu i obavljajte je jednom ili dva puta mesečno - u zavisnosti od potreba. Svakodnevna poseta prodavnici (sem kupovine hleba i mleka) povećava račune, jer se tako gubi kontrola u kupovini.

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

01:45

Raste cena nekretnina u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track