Ručak bez mesa u Srbiji retko ko shvata ozbiljno. Zato vam donosimo recept za ukusne faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.
Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g kačkavalja
- 1 glavica cnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica seckanog peršuna
- So i biber
Priprema:
- U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
- Ostavite meso da odstoji 15 minuta.
- Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
- Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
(Kurir.rs/Stvar ukusa)
Bonus video: