PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA: Napravite FAŠIRANE ŠNICLE punjene KAČKAVALJEM i oduševite ukućane: Ovo je ručak za čistu peticu!
Foto: Shutterstock

RECEPT

PEKU SE U RERNI BEZ KAPI ULJA: Napravite FAŠIRANE ŠNICLE punjene KAČKAVALJEM i oduševite ukućane: Ovo je ručak za čistu peticu!

Žena -

Ručak bez mesa u Srbiji retko ko shvata ozbiljno. Zato vam donosimo recept za ukusne faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Najbolje od svega je što se peku u rerni, bez kapi ulja.

Kačkavalj

Sastojci:

  1. 500 g mlevenog mesa
  2. 100 g kačkavalja
  3. 1 glavica cnog luka
  4. 2 čena belog luka
  5. 2 kašike prezli
  6. 1 kašičica aleve paprike
  7. 1 kašičica seckanog peršuna
  8. So i biber
mleveno meso, crni luk, beli luk
foto: Profimedia

Priprema:

  1. U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama.
  2. Ostavite meso da odstoji 15 minuta.
  3. Oblikujte kuglice, pa u sredinu stavite po komad kačkavalja. Vodite računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
  4. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:50

MESO IZ EPRUVETE? NE, HVALA! Građani odgovorili šta misle o laboratorijski uzgojenoj hrani iz EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja