PRESKOČITE NEKI TERMIN, UPOZORAVAJU STRUČNJACI: Redovni odlasci na manikir mogu trajno oštetiti vaše nokte, ali i KOŽU! Evo i kako
Foto: Profimedia

NE PRETERUJTE

PRESKOČITE NEKI TERMIN, UPOZORAVAJU STRUČNJACI: Redovni odlasci na manikir mogu trajno oštetiti vaše nokte, ali i KOŽU! Evo i kako

Žena -

Žene koje redovno idu na manikir, trebalo bi da razmisle o tome da poneki termin i preskoče, savetuje doktorka.

Doktorka Adel dermatolog iz Londona, koja savete iz svoje struke često objavljuje na TikToku, otkrila je koliko stalni odlasci na manikir mogu da štete koži i noktima.

"Trebalo bi da znate da UV zraci iz lampe ubrzavaju starenje, a ako već idete, trebalo bi da koristite kremu sa zaštitnim faktorom", savetuje doktorka. Osim toga, ukoliko volite da lakirate nokte u crveno, dr Adel ima vest koja vam se neće dopasti.

nokti, salon
foto: Profimedia

Naime, crveni lak može da dovede do diskoloracije noktiju. Ovo ne važi samo za crvenu boju, nego generalno za sve tamnije nijanse, jer nokti ispod takvih boja brzo požute, pa bi zato trebalo ispod laka da prvo namažete providan sloj.

Pored ovoga, stalni odlasci na manikir mogu da istanje nokte. Da ne biste oštetili nokte, njen savet je da povremeno pravite pauzu između manikira.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:49

Stevica je lekar sa najviše kovid smena u Srbiji: Nije bilo mesta za strah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track