ČESTA MUKA MNOGIH MUŠKARACA: Kako da se rešite URASLIH DLAČICA na bradi? Evo na šta treba da obratite pažnju!
Foto: Shutterstock

O, ne! Opet ta odvratna bubuljica!

ČESTA MUKA MNOGIH MUŠKARACA: Kako da se rešite URASLIH DLAČICA na bradi? Evo na šta treba da obratite pažnju!

Žena -

U zavisnosti od toga koliko često se brijete, imate li kovrdžavu dlaku i da li je ona deblja ili tanja - svakome se u nekom trenutku dogodi neprijatnost da mu dlačica na bradi uraste. Ali i za to postoji rešenje. Evo saveta kako da se efikasno rešite ovog problema.

urasla dlaka, urasla dlaka na bradi, urasla dlaka na licu
foto: Shutterstock.

* Priprema je ključna za savršeno brijanje

Pokvasite mali peškir u toplu vodu, a zatim ga omotajte oko lica i držite oko minut pre nego što se obrijete. Ili jednostavnije, brijte se odmah nakon kupanja ili tuširanja. Kada dlaka upije toplu vodu, puno je lakše i mekše brijati, jer se mišići lica i koža opuste čineći brijanje lakšim.

Brijanje
foto: Shutterstock

* Pazite na nadraženu kožu

Ako se brijete svaki dan, preko nadraženog područja pređite samo jedanput. Žilet preko kože u ovom slučaju samo će pogoršati stvar. Posle brijanja obavezno koristite losion ili ulje bez mirisa za osetljivu kožu.

* Izbegavajte aparate za brijanje s rotirajućim glavama

One seku dlaku u različitim smerovima, pa mogu uzrokovati da dlaka opet uraste u folikulu i napravi neprijatnu bolnu bubuljicu.

aparat za brijanje
foto: Shutterstock

* Ne nosite okovratnike

Visoki, kruti okovratnici koji nadražuju osetljivu kožu vrata i iritiraju je zaista nisu ono što vam treba kad imate problem sa urastanjem dlačica. Tim gore što se na njih hvata prljavština, znoj i masnoće, što zatvara pore.

* Koristite piling

Kako god vam to zvučalo, i muškarci treba da koriste piling dvaput nedeljno kako bi očistili masnu kožu, skinuli s lica prljavštinu i mrtve ćelije, koje sprečavaju dlaku da izađe napolje - pa ona raste unutra. Tražite piling za osetljivu kožu sa prirodnim voćnim ekstraktima. Ako vam nakon ovoga dlačice i dalje budu urastale, posetite dermatologa.

Brijanje
foto: Shutterstock

Kurir.rs

Bonus video:

02:28

MUŠKARCI ODLEPLJUJU NA OVO! Pogledajte top 10 najvrelijih izdanja koje je ponela Karleuša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track