POVRĆE NA FRANCUSKI NAČIN: Zapečeni karfiol, brokoli i kromir u belom sosu! RUČAK ZA DESETKU
Foto: Shutterstock

RECEPT

POVRĆE NA FRANCUSKI NAČIN: Zapečeni karfiol, brokoli i kromir u belom sosu! RUČAK ZA DESETKU

Žena -

Nemate ideju šta da pripremate za ručak? Jednostano jelo od povrća je uvek dobar izbor, a još kada ga zapečete u belom sosu, koji neodoljivo podseća na bešamel, olizaćete tanjire.

Poslužite ga uz meso po izboru. Zasitiće vas i oduševiti.

Karfiol
foto: Pritnscreen

Sastojci:

300 g brokolija 300 g karfiola 3 krompira 1 šargarepa 1 crni luk

Za sos:

40 g putera 2 kašike brašna 250 ml pilećeg bujona pavlaka za kuvanje 1 kašika parmezana 1 kašičica belog luka u prahu mocarela ili sir po želji

Besamel Sos
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Isečeni brokoli, karfiol i krompir skuvajte na pari. 2. Šargarepu i luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja i putera. Kuvano i proprženo povrće stavite u tepsiju. 3. Istopite puter, dodajte brašno i mešajte dok ne dobije zlatnu boju, pa sipajte bujon. 4. Kad proključa dodajte pavlaku za kuvanje, začinite i dodajte parmezan i beli luk u prahu. 5. Kuvajte uz neprestano mešanje. Prelijte preko povrća. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

00:14

SNAJKA KUKALA SVE VREME: Dragana pogrešno spremila povrće, pa nije mogla da prežali TREMA JE SKROZ OBUZELA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track