ZAŠTITITE SVOJ VID NA VREME: Evo šta bi trebalo da jedete i pijete kako biste pomogli svojim očima
Foto: Shutterstock

SUPLEMENTI

ZAŠTITITE SVOJ VID NA VREME: Evo šta bi trebalo da jedete i pijete kako biste pomogli svojim očima

Žena -

Podrazumeva se da telo prolazi kroz mnoge promene prilikom procesa starenja, a jedna od onih koje najviše frustriraju je slabljenje vida. Srećom, postoje načini da usporite ovaj proces

Vremenom vid počinje da slabi, dolazi do sindroma suvog oka i povećava se rizik od bolesti. Iz tog razloga je važno da počnemo da konzumiramo suplemente koji sadrže velike količine nutrijenata.

riba, losos
foto: Profimedia

Stručnjaci su otkrili za jedan naučni magazin da su suplementi koji sadrže omega-3 masne kiseline najkorisniji kad je reč o očuvanju dobrog vida. Oni pre svega pružaju zaštitu od makularne degeneracije.

Omega-3 masne kiseline ublažavaju bilo kakvu vrstu upale i simptoma suvog oka, koji se javlja zbog preteranog korišćenja elektronskih uređaja, odnosno plave svetlosti, ali i prirodnog procesa starenja. Naravno, omega-3 masne kiseline možete uzimati u obliku kapsula ili tableta, ali se isto tako nalaze u namirnicama kao što su skuša, losos, sardine, semenke lana, orasi itd.

vitamini, suplementi, ishrana, zdravlje, doktor
foto: Shutterstock

Stručnjaci kažu da postoje i drugi korisni suplementi za vaše oči. Među njima su zeaksantin i lutein. Oni se nalaze u zelenom povrću (brokoliju, kelju i spanaću). Ukoliko ne jedete dovoljno ovih namirnica, obavezno kupite suplemente kako biste sačuvali svoje zdravlje.

(Kurir.rs)

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track