RUSKU INFLUENSERKU PROTERALI S BALIJA: Uradila nešto NEOPROSTIVO i oskrnavila SVETINJU! Tek je čeka ŽESTOKA KAZNA! (FOTO)
Foto: Facebook/Алина Фазлеева

SNOSIĆE POSLEDICE I NJEN MUŽ

RUSKU INFLUENSERKU PROTERALI S BALIJA: Uradila nešto NEOPROSTIVO i oskrnavila SVETINJU! Tek je čeka ŽESTOKA KAZNA! (FOTO)

Žena -

Ruska influenserka Alina Fazlejeva, koja ima hiljade pratilaca na Instagramu, pozirala je gola na stablu banjana (bengalske smokve) starom 700 godina na mestu hrama u okrugu Tabanan. Fotografija, koju je snimio njen suprug Andrej Fazlejev, a objavljena je na Instagramu i postala viralna, razljutila je lokalno hindu stanovništvo.

"Bavili su se aktivnostima koje ugrožavaju javni red i ne poštuju lokalne običaje", rekao je novinarima Džamaruli Manihuruk iz useljeničke službe na Baliju.

"Par će biti kažnjen i prognan i zabraniće im se boravak u celoj Indoneziji najmanje šest meseci, a moraće da se podvrgnu i obredu pročišćenja na svetom mestu u skladu s lokalnim verovanjima", rekao je.

Alina Fazlejeva izvinila se na Instagramu i priznala da je napravila "veliku grešku".

"Mnogo je svetih mesta na Baliju, ali nisu sva označena", objasnila je razlog svog prestupa.

Guverner Balija, Vajan Koster, upozorio je da neće tolerisati turiste koji ne poštuju lokalnu kulturu ili hinduizam, dominantnu religiju na tom ostrvu.

Gotovo 200 ljudi prognano je s Balija, kultnog turističkog ostrva, zato što su kršili mere ograničenja u pandemiji covid-19. U aprilu su indonezijske vlasti prognale kanadskog glumca i samoproglašenog gurua sreće, koji je objavio video sebe kako go pleše na brdu Batur, vulkanu na Baliju, koji se smatra svetim.

Kanađanin je na tom brdu potpuno go plesao ritualni ples novozelandskih Maora.

(Kurir.rs/ Hina)

Bonus video:

06:37

SRPSKA INFLUENSERKA PRIZNALA DA JE ŽRTVA NASILJA! Objasnila na koji način se to manifestovalo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track