BANANA HLEB SA ORASIMA I SUVIM GROŽĐEM: Zdrava poslastica, BEZ ŠEĆERA, ostaje svež i po nekoliko dana (RECEPT)
Foto: Profimedia

OBOŽAVAĆETE GA

BANANA HLEB SA ORASIMA I SUVIM GROŽĐEM: Zdrava poslastica, BEZ ŠEĆERA, ostaje svež i po nekoliko dana (RECEPT)

Žena -

Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak, mi imamo savršen predlog za vas. Banana hleb sa suvim grožđem i orasima koji će vas oduševiti kombinacijom ukusa.

Kada se kućom raširi miris sveže pečenog kolača, ukućani će se oko stola okupiti brzinom svetlosti

banane
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 150 g integralnog brašna
  • 150 g belog brašna
  • 150 g oraha
  • 3 banane
  • 100 ml vode
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 50 g suvog grožđa
  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • kašičica cimeta
  • prstohvat soli
orah, orasi
foto: Shutterstock

Priprema:

1. U činiji pomešajte obe vrste brašna, dodajte sodu bikarbonu, cimet, so i sitno naseckane orahe.

2. U drugoj posudi viljuškom izgnječite dve banane, pa dodajte ekstrakt vanile, vodu, med, jaje i suvo grožđe, a onda sve dobro ručno sjedinite.

3. Smesu sa bananama preručite u posudu u kojoj su suvi sastojci. Mešajte dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.

4. Sipajte smesu u pleh. Treću bananu isecite po dužini pa stavite odozgo.

5. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

01:29

IZBEGAVATI ZASLAĐENE KAŠICE: Prvi pogrešan korak koji bebu navikava na šećer (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track