KUPUJETE NOVI NAMEŠTAJ? Evo na koje stvari vredi da se potroši novac, a na kojima možete MALO DA PRIŠTEDITE!
Foto: Shutterstock

opremanje stana

KUPUJETE NOVI NAMEŠTAJ? Evo na koje stvari vredi da se potroši novac, a na kojima možete MALO DA PRIŠTEDITE!

Žena -

Kupili ste novi stan ili ste stari potpuno doveli u red, od plafona do podova. I dok uživate u sveže okrečenim zidovima i sjajnom parketu preostaje samo jedno: odabrati pravo pokućstvo. Obično se ovde delimo na dve grupe kupaca: one koji žele odmah da srede dom do najmanjeg detalja i one koji veoma pažljivo biraju svaki komad, ekonomišući na šta treba dati novac a na čemu prikočiti.

Ko je u dilemi, neka se posluži tuđim iskustvima koja daju prednost izvesnim delovima nameštaja za koje se isplati odvojiti veću sumu. Možda će i vama ovih nekoliko saveta poslužiti.

GDE NE TREBA ŽALITI PARE

Bela tehnika

Frižider, šporet, zamrzivač i mašinu za veš zaista nećete kupovati svaki dan. Zato ne uzimajte ove kućne aparate sumnjivog kvaliteta. Možete da uštedite na frižideru tako što ćete uzeti onaj koji ima fijoke za zamrzavanje tako da vam zamrzivač neće trebati baš odmah. Bela tehnika je skupa, ali koliki god da vam je budžet prostrite se najviše što možete. Što kvalitetniju kupite, ona se lakše održava i duže će trajati.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Sofe

Danas postoji ogroman izbor sofa za sedenje i na razvlačenje, kao i klik-klak kaučeva. Dobra i kvalitetna sofa ne samo što je duša svakog dnevnog boravka, već je i veoma praktična. Na njoj će sedeti vaša porodica, gosti, a u slučaju potrebe može da se pretvori u ležaj za spavanje. U nju treba dobro uložiti. U zavisnosti od veličine sobe i stana, neka bude što veća, udobnija i sa kvalitetnim meblom koji se može održavati. Svetli mebl je zahtevan i traži veliku pažnju. Stoga, ako ste porodica sa decom, izaberite neutralne ili tamnije tonove koje ćete lakše oprati ili promeniti.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Dušeci

Dobar san je presudan za izazove svakodnevice, zato nabavite dobar madrac. Ima ih svuda, isprobajte ih u radnji. Ne kupujte samo da biste na nečemu ležali, već ono na čemu ćete se ujutru probuditi odmorni. Uz madrace ide i odabir posteljine. Ne treba vam sintetika, ma koliko izgledala lepa. Pamuk ili pamučni saten učiniće da uživate u snu, a dezen - prema ukusu, pa i boji sobe.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Skuplji detalji

Neko voli udobnu fotelju, nekome je čar sobe u skupljem i većem zidnom ogledalu, fensi lampi, neki su slabi na svećnjake, male klub-stolove, ukras od porcelana... Šta god da vas od detalja čini srećnim kad ga pogledate - priuštite ga.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

NA ČEMU UŠTEDETI

Dečje sobe

Deca rastu, nemirni su, skaču i skloni su da od nečega naprave ništa! Dobar dušek je neophodan zbog razvoja njihove kičme, a stoličice i stočići mogu da budu i od plastike. Ništa im ne fali za neprekidnu igru.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Trpezarijski sto

Ako niste baš prepunog džepa i trpezarijski sto vam ne služi samo za ukras, prištedite. Koliko god da je skup, na kraju ćete ga prekriti stolnjakom i stavićete na njega tanjire, čaše i sve što ide uz obede. Ispod toga može da bude i jeftino drvo.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Zavese

Ima ih koji drže do markizeta, svile, somotskih draperija na skupim garnišnama. Ipak, slobodno izaberite nešto jeftinije zavese za početak. Ima vremena za nadogradnju, ovi detalji mogu da sačekaju.

Kupovina Nameštaja
foto: Shutterstock

Ukrasni jastuci

Nećete valjda odmah da kupujete one sa svilenim jastučnicama i gajtanima. Bar danas ih ima divnih za malo para. Odaberite nijansu po želji i ne praznite novčanik na nešto što se začas može obnoviti.

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

01:34

PREKO GLAVE MI JE VIŠE PESMA BATO BRE! Indi šokirala izjavom o svom najvećem hitu: Imam ja i DRUGE DOBRE PESME, NE SAMO TU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track