TIP TOP OD PRSTIJU DO PETA! Ne trošite novac na pedikir, sami možete da se pripremite za vaš novi, savršen par sandala, EVO KAKO!
Foto: Shutterstock

Vodič za lepa stopala

TIP TOP OD PRSTIJU DO PETA! Ne trošite novac na pedikir, sami možete da se pripremite za vaš novi, savršen par sandala, EVO KAKO!

Žena -

Iako je nega stopala sastavni deo brige o izgledu i zdravlju, mnogi ovaj deo tela zanemare tokom zime. Kucnuo je čas da ih konačno dovedete u red, a to možete i sami da uradite!

Stopala
foto: Profimedia

Cipele ili čizme i obavezne debele čarape uspešno skrivaju nedostatke, pa nastane panika kad dođe vreme da se stopala ogole. Zanemarena, često i bolna, ovakva stopala zaista nisu nimalo privlačan prizor u sandalama. Ako se to i vama dogodilo, ipak ne treba da se odričete otvorene letnje obuće.

Pravo je vreme da ih opet učinite i zdravim i privlačnim, a to možete da uradite i sami, bez odlaska kod pedikira. Treba da uradite nekoliko stvari - rezultat će se brzo pokazati. Naravno, ne dozvolite više sebi da dođete u ovu više nego nezgodnu situaciju, postupke koje vam predlažemo ubuduće ponavljajte tokom cele godine!

Topla kupka

Stopala
foto: Shutterstock

U lavor ili u kadu naspite toplu vodu da pokrije gležnjeve i dodajte malo soli za kupanje. U obzir dolazi i morska so ili nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Posle 15 do 20 minuta osušite dobro peškirom sada već mnogo mekša stopala.

Piling

Kada završite s kupkom i osušite stopala, utrljajte kremu za pokožicu u podnožje svakog nokta i ostavite je nekoliko minuta. Dok krema deluje, pilingom za stopala uklonite sve suve i mrtve ćelije kože pazeći da previše ne stružete kako ne biste povredili zdrav deo.

Stopala
foto: Shutterstock

Potom obrišite kremu za zanoktice i lagano potisnite pokožicu nagore alatkicom predviđenom za to koju imate u priboru za nokte.

Hidrantna krema

Kada završite s pilingom, operite stopala i hidrirajte ih odgovarajućom kremom. To će još više omekšati kožu, a i zaštitiće je od pucanja. Kremu dobro umasirajte. Ubuduće to redovno radite, masaže ove vrste će stimulisati nervne završetke, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti da mišići stopala ojačaju, a koža izgleda perfektno.

Stopala
foto: Shutterstock

Lakiranje noktiju

Kada obavite sve što smo vam rekli, obojte ih lakom za nokte po vašem izboru, ali prvo na njih nanesite temeljni premaz. Pričekajte da se osuši, a zatim nanesite sloj laka u boji. Ako stavljate još jedan, sačekajte da se prvi sloj osuši.

I to je to. Vaša stopala su spremna za novi, savršeni par sandala!

Stopala
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track