NE VOLI DA SE TUŠIRA, A SMATRA GUBLJENJEM VREMENA PRANJE ZUBA! Anabela tvrdi: Ponosna sam što sam ODVRATNA! (FOTO,VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

ima nas raznih

NE VOLI DA SE TUŠIRA, A SMATRA GUBLJENJEM VREMENA PRANJE ZUBA! Anabela tvrdi: Ponosna sam što sam ODVRATNA! (FOTO,VIDEO)

Žena -

Ponosna sam što sam "odvratna", kaže Anabela Fenvik Eliot, 35-godišnja spisateljica koja se retko tušira jer ne voli osećaj vlage i hladnoće, ne koristi dezodorans i ne pere zube.

Anabela Fenvik Eliot iz Eseksa, živi sama na selu sa psom i postala je popularna na TikToku nakon što je otkrila da joj higijena nije prioritet. Priznaje da se često ne tušira i ne pere zube kada joj verenik nije kod kuće.

Dok njen verenik radi u inostranstvu, ona kao prikriveni introvert retko viđa druge ljude. Spisateljica priznaje da svoju dugu kosu retko češlja, zaboravlja često oprati zube jer joj se nakon toga ne sviđa ukus njene hrane. Svoje postupke svodi na 'lenjost' i uverenje da stalno tuširanje i pranje kose podstiču, kako kaže, 'taština i dobre reklamne kampanje', a ne 'biološka nužnost'.

Anabela je objašnjavajući zašto je čistoća 'na samom dnu njene liste prioriteta' prikupila više od pola miliona pregleda na TikToku.

- Mogli biste pretpostaviti, s obzirom na to da nisam ljubitelj sapuna, da se retko češljam, često zaboravim oprati zube i ponekad se ne tuširam nedelju dana, da sam beskućnica, zavisnik ili psihički poremećena. Ja nisam ništa od toga, ali izbegavam da se perem. To je moj izbor - objašnjava ona.

Radi od kuće i živi sama na selu sa psom.

- Mog psa nije briga kako izgledam. I iskreno, lenja sam. Jedini put kada koristim dezodorans je ako idem u prodavnicu. Vlastita čistoća mi je na samom dnu liste prioriteta. I čini se da nisam sama - kaže spisateljica.

Prošlog vikenda otvorila je TikTok nalog, koji joj služi uglavnom kao vežba da se bolje oseća pred kamerom, da vidi šta može poboljšati, budući da je i novinarka koja ponekad komentariše uživo, piše Daily Mail.

- Nisam očekivala da će neko gledati moje banalno mrmljanje. Uoči svoje prve objave razmišljala sam da li bih se možda trebala našminkati po prvi put nakon ko zna koliko dugo, ili barem očešljati kosu, ali na kraju sam odlučila da neću. Kao što smo već ustanovili, lenja sam - kaže Anabela.

Počela je pričati o prvoj stvari koja joj je pala na pamet, krenula je objašnjavati svoju neurednost.

- Na moje zaprepaštenje, u manje od nedelju dana imala sam više pola miliona pregleda na videima u kojima dokumentujem svoje ludorije, a što je još više iznenađujuće, velika većina komentara ide u prilog tome. Što sugeriše da nisam baš tako nenormalna kao što sam oduvek mislila - priznaje ona.

- Ne tuširati se svaki dan znači ne menjati se svaki dan, što je meni u redu. Ne češljam kosu, nego je samo skupim u punđu na vrhu glave kada se počne previše petljati. Ne koristim dezodorans ili antiperspirant. Možda sam podsvesno postala žrtva glasina da mazanje kože svim tim hemikalijama nekoliko puta dnevno nije dobro za nas, a može biti čak i loše - dodaje.

Prema njenim rečima, jedina smo vrsta koja se želi rešiti svog prirodnog mirisa.

- Štaviše, veterinari nam govore da ne kupamo svoje ljubimce redovno, jer to narušava ravnotežu njihove kože i ometa prirodna ulja koja su dobra za njihovu dlaku. I nismo uvek bili toliko opsednuti pranjem tela - ističe Anabela.

- Veći dio ljudske istorije kupke su bile naporan zadatak rezervisan samo za samo bogate, a tuširanje je popularizovano tek sredinom 19. veka. Što ne znači da bismo se svi trebali ponašati kao psi ili srednjovjekovni seljaci, samo da je naša savremena prisila čišćenja verovatno više povezana s taštinom i dobrim reklamnim kampanjama nego što je biološka nužnost. Ne živimo duže i manje se razbolijevamo zbog šampona i dezodoransa, nego čiste pitke vode i moderne medicine - objašnjava spisateljica.

Manje je ponosna na činjenicu da retko pere zube, što je preporučeno raditi dva ili tri puta dnevno.

- Ne volim to raditi ujutro, jer kad jedem hrana mi poprima drugačiji ukus - kaže ona i dodaje kako se obično kasno seti da je to zaboravila učiniti, a već dođe vreme za drugi obrok. U najboljem slučaju pere ih jednom dnevno.

Želi istaknuti da nije toliko aljkava i da se ne ponaša tako ispred drugih.

- Kad sam živela u Londonu i radila u kancelariji, tuširala sam se većinom radnim danima, nanosila toniziranu hidratantnu kremu i barem koristila suvi šampon. Kad je moj zvernik, koji trenutno radi u inostranstvu, kod kuće, perem zube dva puta dnevno i tolerišem svoj obrok s ukusom paste za zube. Ali čim on ode, ja postanem kao pustinjak, sve poništavam - ističe Anabela.

- Moja četka za kosu skuplja prašinu, tuš postaje usamljen, a moja našina za veš se pita šta je učinila da me uvredi - objašnjava spisateljica.

Dobrodošlicu, koju je dobila na TikToku, objašnjava ili rezultatom koji je povezuje s drugim ljudima koji su joj slični ili je dokaz da su, budući da je nedavna pandemija većinu nas učinila asocijalnima i vezanima za kuću, mnogi shvatili koliko je oslobađajuće odbaciti beskrajno doterivanje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:09

Proleće u Kini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track