BELA ČORBA KOJU SVI MORAJU DA PROBAJU: Prepuna povrća i mesa, savršeni prolećni ručak!
Foto: Profimedia

RECEPT

BELA ČORBA KOJU SVI MORAJU DA PROBAJU: Prepuna povrća i mesa, savršeni prolećni ručak!

Žena -

Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu.

Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela.

ćureće meso, pileće meso, meso
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)
  • 1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)
  • 1 manji celer
  • 1 crni luk
  • 3-4 krompira srednje veličine
  • 4-5 kašika pirinča
  • 1 žumance malo pavlake za kuvanje
krompir, hrana, jelo
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola, pa stavite na ringlu da se ispeče. Dodajte ga u šerpu u kojoj se kuva meso.
  2. Kada je meso pri kraju dodajte zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.
  3. Procedite supu, dodajte krompir, meso, šargarepu i celer, sve isečeno na kockice i par kašika pirinča.
  4. Pred kraj napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta.
  5. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance pomešano sa pavlakom za kuvanje i promešajte.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:08

KAKO SE OPORAVITI OD KOVIDA: Jedna stvar u oporavku je POSEBNO važna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track