LOŠA NAVIKA BEZ KOJE SVI MOŽEMO: Čim vidite šta se dešava sa telom kada IZBACIMO ŠEĆER nikada ga više nećete konzumirati!
Foto: Profimedia

pokušajte, vredi

LOŠA NAVIKA BEZ KOJE SVI MOŽEMO: Čim vidite šta se dešava sa telom kada IZBACIMO ŠEĆER nikada ga više nećete konzumirati!

Žena -

Veliki broj ljudi voli slatkiše, a uprkos tome što znamo koliko štetno utiče na zdravlje, teško odustajemo od njih

Velika motivacija može biti spoznaja koliko toga pozitivnog se dešava u našem telu nakon što šećer izbacimo iz ishrane. Tu ne mislimo na prirodne šećere koji se nalaze u voću, mleku i ostalim namirnicama i koji su dobri za naše zdravlje.

voće, borovnice, maline
foto: Profimedia

Industrijski prerađeni i rafinirani šećeri velika su opasnost, a mogu se lako zameniti prirodnim zaslađivačima poput meda, stevije ili javorovog sirupa. Izbacivanjem šećera sprečićete veći deo štete koju on stvara, dok dugoročni učinci njegovog ne konzumiranja mogu biti impresivni.

7 dana bez sećera

U prvih sedam dana, a ako ste jeli jako puno šećera, onda i malo duže, možete osetiti žudnju za šećerom, teskobu, pa čak i depresiju u ozbiljnijim slučajevima. Te posledice se obično smanjuju već nakon prve sedmice, ali u zavisnosti od toga koliko ste "vezani" za šećer, mogu potrajati dodatno nedelju ili dve.

Šećer, Slatkiši
foto: Shutterstock

Ukoliko je, pak, vaš unos šećera umereniji i ako ste se prebacili na ishranu bogatu proteinima, vlaknima i zdravim mastima, već nakon sedam dana trebalo bi da se osećate prilično dobro. Bićete manje spori, količina energije tokom dana biće stabilnija, a popraviće se i vaše raspoloženje.

Mesec dana bez slatkiša

Nakon mesec dana bez šećera vaša želja za desertima će nestati, a umesto toga pojačaće se žudnja za proteinima i lisnatim zelenim povrćem. Ako izdržite celu godinu bez prerađenih šećera, poboljšaće vam se zdravlje. Telo će funkcionisati na esencijalnim hranjivim sastojcima, a vrlo verovatno ćete izgubiti i kilograme.

dijeta, kilogrami
foto: Shutterstock

Kada se vaš organizam očisti od veštačkih šećera, nećete stalno osećati glad, gubićete kilograme i vaša težina će se stabilizovati. Imaćete i više energije, koža će vam biti zdravija i lepša, jer šećer pogoršava akne i bubuljice, a često ih i izaziva. Takođe, probava će vam postati redovna i, najvažnije, nećete imati potrebu za šećerom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

55:35

MAJKE-I-SNAJKE-37 SEKI PAO ŠEĆER, RAŠA SE ODMAH UHVATIO TIGANJA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track