REŠITE SE PAUKOVA U SVOM DOMU ZA TREN OKA: Miris OVE aromatične biljke im toliko smeta, da se od nje ODMAH RAZBEŽE!
Foto: Shutterstock

JEDNOSTAVNO

REŠITE SE PAUKOVA U SVOM DOMU ZA TREN OKA: Miris OVE aromatične biljke im toliko smeta, da se od nje ODMAH RAZBEŽE!

Žena -

Iako je većina paukova bezopasna, kada ih vidimo to skoro pa nikada nije prijatan osećaj, pogotovo ako ih se plašite. Često nismo ni svesni da su oni u našoj kući jer se sakrivaju po uglovima.

Bez obzira da li pokušavate da se rešite pauka u kupatilu, spavaćoj sobi, podrumu ili bilo gde u kući, uradite sledeće:

Uklonite pauka. Ako uočite pauka, zarobite ga u posudu sa poklopcem i izbacite ga napolje, to je efikasna i humana opcija.

pauk
foto: Profimedia

Oslobodite se mreže. Uklonite paukovu mrežu ili brisanjem ili usisivačem, posebno na teško dostupnim mestima kao što su uglovi plafona ili iza nameštaja.

Uklonite nered u kojem pauci vole da se sakriju. Ako nađete paukovu mrežu među neredom, očistite područje tako da pauk nema gde da se sakrije.

Očistite hranu i ispraznite smeće. Paukove ne privlači ljudska hrana, ali druge insekti svakako privlači, što navodi pauke da se postave blizu tog izvora hrane. Smanjite bube u zatvorenom prostoru tako što ćete očistiti ostatke hrane, izbaciti smeće i ukloniti sve druge ostatke hrane koji bi ih mogli privući.

pauk
foto: Shutterstock

Uveče zatvarajte prozore i vrata i obavezno popravite oštećene mreže na prozoru, ako ih imate, ako ne, obavezno ih postavite kako bi se sačuvali od raznoraznih insekata.

Postoje biljke koje paukovi ne vole. Tako da u slučaju da vi ne volite paukove, ne bi bilo loše da postavite naprimer par saksijica bosiljka po kući. Zbog svojih jakih aromatičnih svojstava, odbijaće paukove, ali i druge insekte. Lavandu takođe ne mogu da podnesu i sve što ima jaku aromu u suštini njima veoma smeta.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track