NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA: Pravo je BLAGO za nešto što SIGURNO imate u kući! Oduševićete se!
Foto: Shutterstock

VEOMA KORISNO

NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA: Pravo je BLAGO za nešto što SIGURNO imate u kući! Oduševićete se!

Žena -

Kada je u pitanju testenina, svi znamo da voda u kojoj se kuvala, ne treba da se baca jer može da se iskoristi za soseve. Ali malo je poznato da voda u kojoj su se kuvala jaja, može da se iskoristi za biljke!

Biljkama prija kalcijum, dopinosi njihovoj čvrstoći, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Takođe, kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Važno je da sačekata da se voda ohladi do sobne temperature pre nego što zalijete biljke.

jaja, ljuska, kuvanje
foto: Profimedia

Ako niste sigurni da li vašoj biljki nedostaje kalijum, obratite pažnju na sledeće simptome:

Žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom, i spori rast. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.

Ako su vam listovi biljaka suvi i bez sjaja, probajte da ih oživite na način iskusnih baštovana.

Stavite samo malo majoneza na čistu krpu i s njom prebrišite listove biljaka. Ne samo da ćete imati prelepe, sjajne listove biljke, već će se majonez razgraditi i potpuno pokupiti nataloženu prašinu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track