SUSAM SALATA ZLATA VREDNA, A TEK UKUS: Odlična i zimi i leti, a kad nastupe vreli dani može da bude i GLAVNI OBROK! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Uz jelo ili kao namaz na hleb

SUSAM SALATA ZLATA VREDNA, A TEK UKUS: Odlična i zimi i leti, a kad nastupe vreli dani može da bude i GLAVNI OBROK! (RECEPT)

Žena -

Susam salata se izuzetno lako pravi, u frižideru može da stoji tri dana, a ukus je fenomenalan. Što je najbolje, može biti užina, namaz, a kada je napolju vrelo, bez problema može zameniti glavni obrok.

Sastojci:

200 g susama

5 čenova belog luka

2 krem sira

2 pavlake

150 g šunke

Susam
foto: Profimedia

Priprema:

1. Susam prvo ispržiti u šerpi bez ulja (paziti da ne izgori).

2. Kad se ohladi, dodati krem sir, pavlaku i sitno iseckanu prašku šunku (može i bilo koje drugo dimljeno meso ili obareno pileće belo meso) i sitno seckani beli luk.

3. Posoliti po ukusu i sve dobro promešati.

4. Salatu pre služenja ohladiti u frižideru.

susam salata
foto: Shutterstock

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:15

TIŠINA TAMO, ALO, SNIMA SE Haos na snimanju serije Složna braća POGLEDAJTE KAKO SE NELE KARAJLIĆ IZNERVIRAO NA SARADNIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja