Sve namirnice su lako dostupne, a jelo, što bi se narodski reklo "vrh vrhova"!
Sastojci:
- 800 g kuvanog krompira
- 1 glavica crvenog luka
- 1 veza rotkvica
- 1 krastavac
- 4 kašike ulja
- 3 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika senfa
- so, biber, šećer
- 1 bareno jaje
Priprema:
1. Operite krompir i u ljusci ga kuvajte 25 minuta. Očistite crveni luk i isecite ga na kolutove. Operite povrće. Rotkvice i krastavac isecite na kolutove.
2. Sve sastojke pomešajte u činiji. Izmešajte ulje i sirće i prelijte. Dodajte senf, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera.
3. Ocedite krompir, sačekajte da se prohladi, pa ga oljuštite i isecite na kriške. Dodajte povrću, prelijte dresingom i sve sjedinite.
4. Pokrivenu salatu ostavite u frižideru sat da se hladi. Rasporedite salatu u činije, dodajte po četvrtinu barenog jajeta i po želji pospite iseckanim vlašcem.
Kurir.rs