POZNATA PEVAČICA SE OPROBALA KAO DOMAĆICA: Zdravi ČOKOLADNI, veganski kolačići s KIKIRIKI PUTEROM koje ćete obožavati (RECEPT)
Foto: Profimedia

VEGAN

POZNATA PEVAČICA SE OPROBALA KAO DOMAĆICA: Zdravi ČOKOLADNI, veganski kolačići s KIKIRIKI PUTEROM koje ćete obožavati (RECEPT)

Žena -

Višestruka dobitnica Gremija podelila je svoj recept za ukusne čokoladne kolačiće

Sedmostruka dobitnica Gremija Bili Ajliš je veoma strastvena u promovisanju veganskog načina života.

Dakle, ne čudi što je Ajliš podelila nekoliko svojih isprobanih recepata na društvenim mrežama, uključujući svoje veganske kolačiće sa čokoladom i maslacem od kikirikija. Recept, koji je sačuvan u njenim istaknutim Instagram pričama, zahteva pregršt jednostavnih sastojaka, uključujući zobeno brašno i smeđi šećer.

Ajliš koristi električni mikser za recept, ali možete mešati i ručno.

Bili Ajliš
foto: PrintScreen/Instagram Story

Sastojci:

1 šolja smeđeg šećera 1 šolja putera od kikirikija ili indijskog oraha 2 kašičice ekstrata vanila 1 šolja ovsenog brašna 1 kašičica sode bikarbone 1/8 kašičice soli 1/4 šolje bademovog ili ovsenog mleka 1/3 do 1/2 šolje čokoladnih mrvica ili 20 malih kvadrata čokolade

Bili Ajliš
foto: PrintScreen/Instagram Story

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dva velika pleha za pečenje obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte smeđi šećer i puter od kikirikija. Dodajte ekstrakt vanile. Mešajte još 30 sekundi. U posebnoj posudi pomešajte ovseno brašno, sodu bikarbonu i so.

Bili Ajliš
foto: PrintScreen/Instagram Story

Dobro promešati. Polako dodajte suve sastojke u mešavinu putera od kikirikija, 1/3 odjednom, dobro mešajući pre svakog dodavanja. Dodajte mleko, i promešajte. Izlomite komadiće čokolade. Od testa formirajte loptice, po oko 2 kašike. Stavite na pleh za pečenje i svaku loptu spljoštite viljuškom. Pecite 10 do 12 minuta ili dok ne porumeni. Dok su kolačići još topli, u svaki utisnite kvadratić čokolade ili pospite čolodanim mrvicama.

Bili Ajliš
foto: PrintScreen/Instagram Story

Ostavite da se malo ohladi pre jela. Čuvajte ostatke u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.

Poslednju instagram priču u ovoj seriji, Ajliš je iskoristila da kaže da je trenutno na turneji i da ne stiže toliko da se posveti kuvanju, ali da nas uskoro očekuje sa novim receptima!

Bili Ajliš
foto: PrintScreen/Instagram Story

Kurir.rs / Telegraf.rs

Bonus video:

00:05

Najvreliji snimak Anastasije Ražnatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track