LUDO SE ZABAVLJALA, A ONDA USLEDIO PAD KOJI JOJ JE PREOKRENUO ŽIVOT: Pala u komu, a VERENIK joj zabio NOŽ u leđa i uradio GADOST
Foto: Printscreen/TikTok

tužno

LUDO SE ZABAVLJALA, A ONDA USLEDIO PAD KOJI JOJ JE PREOKRENUO ŽIVOT: Pala u komu, a VERENIK joj zabio NOŽ u leđa i uradio GADOST

Žena -

Sa samo 25 godina Bri Duval vodila je apsolutno savršen život - preselila se iz Australije u Kanadu, imala je posao iz snova i bila je u sjajnoj vezi četiri godine. Ali jedne večeri u avgustu prošle godine joj se celi svet srušio.

Naime, tokom noćnog izlaska s prijateljima 29. avgusta imala je grozan pad na parkiralištu. Odmah je bila prebačena u bolnicu na intenzivnu, a imala je traumatsku povredu mozga i puno slomljenih kosti.

Bri kaže da je četiri nedelje bila u komi, a lekari su njenoj mami rekli da postoji samo 10 posto šanse da preživi. Srećom, njeni roditelji nisu dopustili da se isključe aparati koji su je održavali na životu i u roku od trinedelje počela je da se budi iz kome.

Kad se konačno probudila, imala je neku vrstu amnezije, ali ubrzo je počelo da joj se vraća pamćenje i uspela je da se priseti bitnih stvari iz svog života, a vraćen joj je i mobilni. Ali ono što je dočekalo slomilo joj je srce.

koma, devojka
foto: Printscreen/TikTok

Njezin četvorogodišnji partner i verenik, s kojim je živela pre nesreće je blokirao na svim društvenim mrežama i našao drugu.

- Konačno sam dobila telefon i prva mi je pomisao bila da ga nazovem i vidim zna li šta se dogodilo jer me nije ni posetio - rekla je Bri.

- Otvorila sam mobilni da mu pošaljem poruku kada mi je iskočila poruka od neke žene koja kaže da je ona sada s njime i da on živi s njom i njenim sinom. Rekla mi je i da ne pokušavam da ga kontaktiram - ispričala je i dodala kako se nije čula s njim otkako je u bolnici i da nije imala pojma zašto se to dogodilo.

Osim što je verenik napustio, Bri takođe nije mogla da vidi svoje roditelje jer su bili u Australiji i nisu mogli da putuju zbog ograničenja koronavirusa.

- Lekari su rekli mojoj mami da imam 10 posto šanse za život i da bi trebalo da dođe u Kanadu što je pre jer stvari ne izgledaju dobro - priseća se.

koma, devojka
foto: Printscreen/TikTok

Ova nesreća dogodila se na vrhuncu pandemije Kovida, tako da u Australiji niko nije smeo napustiti ili ući u zemlju. Njeni mama i tata su otišli u Vladu i tražili posebno dopuštenje da se pozdrave s Bri jer su mislili da će umreti. No, oni su ih odbili i nisu im dali nikakav razlog ni objašnjenje.

- Tako je moja mama rekla lekarima u Kanadi da me zadrže na aparatima koji su me održavali na životu i da ih ni pod kojim okolnostima ne isključuju - objasnila je.

Incident je Bri naterao da shvati da više nikada ne želi biti odvojena od svoje porodice i od tada se vratila u Australiju kako bi bila blizu njih. Bri je bila u bolnici ukupno pet meseci dok se oporavljala od nesreće, a iako nije imala roditelje pored kreveta, njena najbolja prijateljica Sem je često dolazila i pravila joj društvo.

Proces oporavka je i dalje u toku, a ona sada želi podići svest o tome kako je to preživeti traumatsku povredu mozga.

Kako bi to postigla, počela je snimati TikTok videe u kojima deli lična iskustva.

- Bila sam zbunjena, uplašena i doslovno sam svaki dan plakala. To je definitivno iskustvo koje više nikada ne želim da proživim više se ne želim odvajati od svoje porodice - dodala je, piše The Mirror.

@hotcomagirl1 Just clarifying what happened! Drop some questions! #fyp #coma #braininjurysurvivor ♬ original sound - HotComaGirl113

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:39

GASITE KOMPJUTER ČIM ČUJETE GRMLJAVINU Profesor otkriva: Na ovim mestima ste najsigurniji u oluji, ali vaši UREĐAJI SU U OPASNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track