ŠTEDI NOVAC I ČUVA ZDRAVLJE CELE PORODICE: Napravite sami deterdžent za SUDOVE
Foto: profimedia

potpuno bezbedan

ŠTEDI NOVAC I ČUVA ZDRAVLJE CELE PORODICE: Napravite sami deterdžent za SUDOVE

Žena -

Domaće sredstvo odlično skida masnoću, a nije otrovno ni agresivno

Domaći deterdžent, koji ćete napravi sami, odlična je zamena za agresivna sredstva za otklanjanje masnoće s posuđa, kuhinjskih elemenata i sanitarija, a potpuno je bezbedan za vaše zdravlje i za prirodu.

Agresivne hemikalije koje se nalaze u sredstvima za pranje sudova ne mogu uvek potpuno da se isperu, pa bi bilo dobro da zaboravite na njih i okrenete se domaćem rešenju.

žena, Pranje, Sudovi
foto: Shutterstock

Dok se tečnosti za pranje sudova još nisu proizvodile, žene su osmislile formulu koja čini da sudovi blistaju, bez opasnosti po organizam i prirodu, a pravi se od lako dostupnih sastojaka.

soda bikarbona
foto: Shutterstock

Sastojci: domaći ili dečji sapun (50 grama) 150 ml vruće vode 2 kašike sode bikarbone nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja

Priprema:

  1. Izrendajte sapun na veće trake. Dodajte vruću vodu i dobro izmutite ručnom mutilicom ili mikserom, dok smesa ne postane penasta i sapun se u potpunosti ne rastopi u vodi.
  2. Dodajte sodu bikarbonu i opet dobro izmešajte, dok ne dobijete glatku pastu. Po želji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, kako bi sredstvo dobilo lep miris.
Ovsene Pahuljice, Domaći Sapun
foto: Shutterstock

Ova domaća pasta za čišćenje je odlična za pranje sudova, lavaboa, kade, uklanja masnoću sa svih površina i savršeno čisti pločice. Što je najvažnije, potpuno je bezbedno za vaše zdravlje i ne izaziva alergije, a za tvrdokorniju masnoću možete u smesu dodati i malo slačice u prahu. Ukoliko dodajete slačicu, stavite jednu kašiku slačice i jednu kašiku sode bikarbone.

(Kurir.rs)

02:34

KLIMA U STANU: Mogući ozbiljni zdravstveni problemi ako PRETERATE sa hlađenjem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track