SRPKINJA ZATRUDNELA, PA JOJ POČEO PAKAO U ŽIVOTU! Otac bebe pobegao, a porodica joj PRETILA: Slučajan susret sa NJOM promenio SVE!
Foto: Profimedia

ima predivnih ljudi

SRPKINJA ZATRUDNELA, PA JOJ POČEO PAKAO U ŽIVOTU! Otac bebe pobegao, a porodica joj PRETILA: Slučajan susret sa NJOM promenio SVE!

Žena -

Jedna žena imala je 28 godina i živela je u vanbračnoj zajednici, kada je ostala u drugom stanju. Mnogi bi pomislili da je ovo za nju bila srećna vest, međutim, ispostavilo se da je ovaj period njoj bio jedan od najstrašnijih u životu.

Porođaj
foto: Shutterstock

Njen partner rešio je da nestane i tako se oslobodi svake odgovornosti koje bi ima prema detetu koje je tek trebalo da se rodi, sa druge strane njeni roditelji rešili su da je se odreknu, a njen rođeni brat pretio joj je. Sve to nagnalo ju je na odluku da ostavi svoje dete u bolnici jednom kada ga rodi, uprkos činjenici da ga je jako želela. Jednostavno ona nije bila u finansijskoj situaciji da bude samohrana majka.

Glavna sestra
foto: Printscreen

Ispovest nekadašnje glavne sestre na jednom ginekološko - akušerskom odeljenju u Srbiji prenela nam je ovu tragičnu priču sa srećnim krajem. Ta glavna sestra bila je i glavni akter priče koja je doprinela novoj svesti o tome kroz šta prolaze buduće mame koje nemaju podršku, ali i o velikom srcu zdravstvenih radnika kojima je ljudski život, ali onaj srećan i ispunjen, najvažniji na svetu. Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

Glavna sestra
foto: Printscreen

- Radila sam tada na ginekološko akušerskom odelj.kao gl.sestra. Ujutru bih pre vizite obišla sve tri strane odeljenja,videla šta se dešavalo u toku noćne smene i spremila se za vizitu. Tog jutra,kao i obično dobijem izveštaj o broju porođaja i stanju porodilja i beba. Za jednu porodilju mi prenesu da nije htela da prihvati bebu. Uđem kod nje, devojka 38 godina starosti plače. Kaže da je beba rođena u vanbračnoj vezi i da njena porodica ne želi da je prihvati, pa ona ne može da je stavi na grudi jer će se još više vezati, a mora da je ostavi. Otac deteta se ne pojavljuje. Kažem joj da se smiri i da ću doći kod nje kada završimo vizitu. Tako i bude. Devojka mi ispriča sve, a ja joj objasnim proceduru. Opipavam osetljiv teren. Pitam je da li ona, ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi i stavi bebu na grudi. Kaže da želi - kroz suze. U teškoj je finansijskoj situaciji i ne zna kako će gajiti dete bez podrške svojih. Kažem joj da ću pozvati Centar za socijalni rad i da ćemo svi pomoći, samo da ne ostavlja bebu. Pozovem Centar, dam podatke i zamolim ih da dođu što pre. Došli su socijalni radnik i psiholog. Razgovarali su sa njom i kazali šta oni mogu da urade da joj pomognu. Njeni je zovu, prete, ona uznemirena, plače. Uzmem njen telefon i kažem bratu koji je bio najljući da ću obavestiti policiju jer mi uznemiravaju pacijentkinju. Ona uzme bebu u naručje, stavi je na podoj i tada sam znala da će biti sve u redu. Pojavi se njena tetka, uzeće je kod sebe. Centar je finansijski pomogao koliko je bio u mogućnosti, a mi smo sakupili neku količinu novca i na otpustu joj dali. Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke. Brzo je našla posao i živela pristojno. Posle je otišla u inostranstvo sa svojim detetom. Videla sam ih pre par godina. Ne bih je prepoznala da mi se nije javila. Dete poraslo, ona sredjena, srećna.

Glavna sestra
foto: Printscreen

Ko zna šta bi bilo da ova medicinska sestra nije bila u smeni kada je nesrećna porodilja u beznađu donosila najtežu životnu odluku. Zato, shvatimo koliko je važno da ne okrećemo glavu od problema koji nas se "ne tiču" jer, možda, imamo dovoljno svojih.

Glavna sestra
foto: Printscreen

Topla reč, ruka za spas i trezveno razmišljanje mogu nekome značiti bukvalno sve u trenutko kada mu se svet ruši pred očima. Ovaj primer samo to potvrđuje.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

PORODILA SAM SE ZA 20 MINUTA! Mirka Vasiljević opisala kako je protekao porođaj i otkrila zašto je ćerkici dala ime ANIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track