PRAVI DEZERT ZA LETNJE DANE: Hladni i ukusni čizkejk sa JAGODAMA, jednostavan i lagan za pripremu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

njam njam

PRAVI DEZERT ZA LETNJE DANE: Hladni i ukusni čizkejk sa JAGODAMA, jednostavan i lagan za pripremu! (RECEPT)

Žena -

Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a razlozi za to su mnogi. Osim što je ukusan i osvežavajuć kolač, njegova glavna prednost je zasigurno i to što je priprema jednostavna i brza.

Sastojci:

Testo:

250 g brašna

125 g maslaca

100 g šećera

žumance

Jaja, Belance, žumance
foto: Youtube

Nadev:

250 g svežeg sira

100 g šećera

prašak za puding od vanile

izrendana korica limuna

4 jaja

2 i 1/2 dl slatke pavlake

500 g jagoda

preliv za tortu (crveni)

jagoda, jagode
foto: RINA

Priprema:

Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umesite brzo testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.

Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.

Viljuškom izbockajte testo i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrejanoj na 200°C.

Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte je smesi.

Napunite testo pripremljenom smesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.

Operite jagode, dobro ih ocedite, skinite peteljke, prepolovite i stavite na kolač.

Pripremite preliv prema uputima na omotu i njime prelijte jagode.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:54

Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track