DEVOJKE EVO NOVOG MOĆNOG SAVEZNIKA U GUBLJENJU KILOGRAMA: Voćka Kristofera Kolumba će promeniti vaš život, a DOBRA je i za GRČEVE!
Foto: Shutterstock

možda niste znali

DEVOJKE EVO NOVOG MOĆNOG SAVEZNIKA U GUBLJENJU KILOGRAMA: Voćka Kristofera Kolumba će promeniti vaš život, a DOBRA je i za GRČEVE!

Žena -

Opšte je poznato da je voće vrlo dobro za čitav organizam, te da je puno vitamina i minerala, a u zavisnosti na koje se voće koncentrišete, možete napraviti velike promene u vašem telu. Ananas, čudnovata tropska voćka, čiji je dugi naziv "voće Kristofera Kolumba", puna je benefita.

Sok, Voće, Zdravlje, Energija, Ananas
foto: Shutterstock

U današnje vreme, skoro svima nam je dostupan, međutim, nekada je bio prisutan samo na prestižnim svečanostima. Kažu da ga je Kristofer Kolumbo doneo u Evropu nakon ekspedicije u Južnoj Americi i od tada ananas postaje poznat velikom delu sveta.

Ananas
foto: Profimedia

Recimo, u 100 grama ananasa ima 79 odsto preporučene dnevne doze vitamina C, što znači da ćete konzumiranjem 150 grama ananasa dnevno zadovoljiti dnevnu potrebu za ovim vitaminom. Ukusnije od limuna, zar ne?

U borbi protiv grčeva i viška kilograma

Obiluje i magnezijumom i snažan je saveznik u borbi protiv grčeva u mišićima. Osim toga, ima vrlo niske kalorijske vrednosti, te se preporučuje pri redukovanju telesne težine, a isto tako je izvor antioksidanata i odlično se bori sa raznim upalnim procesima u organizmu i jača imuni sistem.

Kako pravilno pripremiti ananas za upotrebu

  • Pre čišćenja, kao i svo drugo voće, dobro ga oprati. Odseći gornji i donji deo ananasa.
  • Zatim ga oljuštiti i iseći na velike četvrtine, a potom iz četvrtina iseći "srce" voćke.
  • U završnoj fazi, iseckati ananas na kocke i pre posluženja ostaviti da se prohladi.

Prijatno!

Kurir.rs

Bonus video:

00:06

Ana Korać nekad brala maline, sad uživa na jahti i nosi luksuzno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track