ŽENE, TAJNA JE U REDOSLEDU KOJIM DODAJETE SASTOJKE: Evo gde svi grešimo, a zapravo je vrlo JEDNOSTAVNO! (RECEPT)
Foto: Profimedia

SLATKE MALE TAJNE

ŽENE, TAJNA JE U REDOSLEDU KOJIM DODAJETE SASTOJKE: Evo gde svi grešimo, a zapravo je vrlo JEDNOSTAVNO! (RECEPT)

Žena -

Neki recepti su toliko jednostavni da mislimo da s njima ništa ne može poći po zlu. Jedno od takvih jela su palačinke. Za njih nam treba samo nekoliko sastojaka. Mleko, brašno, jaja, malo ulja i prstohvat soli.

Palačinke
foto: Profimedia

Čini se da ništa ne može poći po zlu, ali na kraju naše palačinke nisu savršene. Da li ste se zapitali zašto? To može biti zbog redosleda kojim dodajete sastojke dok mesite testo.

Kojim redosledom dodavati sastojke u testo za palačinke

Palačinke su brzo jelo i zato ih najčešće spremamo kada nemamo vremena. Stavite sastojke u činiju, izmešajte mikserom i pržite. Naše palačinke su, međutim, tanke i cepaju se. Testo kada se sipa na tiganj sadrži grudvice, koje se kasnije osećaju tokom jela. Kako sprečiti sve ove nezgode?

palačinke
foto: profimedia

Tajna je u pravilnom redosledu dodavanja sastojaka prilikom pravljenja testa za palačinke. Ako dodamo sve odjednom, onda one neće biti savršene. Ključni momenat je dodavanje brašna u testo, ne bi trebalo to da radimo na samom početku.

Zato prvo sipajte mokre sastojke u činiju i dodajte jaja. Tek pošto ih izmešate, postepeno dodajte brašno koje je najbolje prethodno prosejati kroz sito. Zahvaljujući tome, sprečićemo stvaranje grudvica.

Recept za savršeno testo za palačinke

Sastojci

  • 250 ml mleka
  • 250 ml mineralne vode
  • 1,5 šolje pšeničnog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 1 kašika ulja
  • malo gazirane vode

Priprema

Pripremite smesu, dodajte joj jaja, ulje, vodu i izmešajte mikserom. Zatim dodajte prstohvat soli i uz malo mešanje dodajte brašno prethodno prosejano kroz sito. Kada dobijete konzistenciju guste kreme, testo će biti spremno. Tiganj premazati četkom sa malo ulja.

Ispecite palačinke sa obe strane u zagrejanom tiganju.

Premazati ih omiljenim namazom, nakon toga zamotati i - voila. Prijatno!

Kurir.rs

Bonus video:

00:29

Ajkule u plićaku stigle do plaže u Hurgadi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track