PRVA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE BOLA: Kako da preživite nesnosnu MIGRENU na poslu
Foto: Profimedia

SAVETI

PRVA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE BOLA: Kako da preživite nesnosnu MIGRENU na poslu

Žena -

Kad god imate napad glavobolje, osećaj je grozan, ali ukoliko vam se to desi na radnom mestu, to dodatno otežava situaciju.

Lekari su dali nekoliko saveta koje možete isprobati kako biste lakše preživeli dan i sprečili eskalaciju bolova.

Uzmite analgetik

Kada osetite da će vas uhvatiti migrena, odmah reagujte, jer što pre odgovorite, to ćete je pre i prekinuti. Uzmite analgetik što pre, a zatim odvojte koji minut kako biste prošetali ili malo se odmorili pre nego što lek počne da deluje. Potrudite se da pornađete neko mirnije okruženje kako biste se što pre oporavili. Ako je moguće, idite negde gde nema previše svetla i obavezno osključite ton na telefonu.

Lekovi, Aspirin
foto: Shutterstock

Samo važni zadaci

Dok imate migrenu, vaša koncentracija i produktivnost verovatno će biti prilično smanjeni. Identifikujte najvažnije dnevne zadatke i pokušajte da se dogovorite sa kolegama da oni to preuzmu ili jednostavno pomerite rok za drugi dan. Čuvajte energiju za stvari koje obavezno morate da uradite.

Hidrirajte se

Dehidratacija može uzrokovati ili pojačati migrenu, pa flašicu vode uvek nosite sa sobom. Ako ste nedavno preskočili obrok, imajte na umu da bi glad mogla biti okidač za pojavu migrene, pa bi hrana mogla da ublaži bolove.

voda
foto: Shutterstock

Oporavak

Jednom kad prođe migrena, pružite sebi dovoljno vremena da se oporavite. Dugotrajna iscrpljenost, slabost i glavobolja zahtevaju vreme da biste se u potpunosti povratili. Na kraju, imajte na umu da je prevencija najjači i najdelotvorniji način da eliminišete migrenu.

(Kurir.rs)

02:34

KLIMA U STANU: Mogući ozbiljni zdravstveni problemi ako PRETERATE sa hlađenjem!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track