RIMSKI SPACIJALITET KOME NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Napravite POSEBNE špagete KARBONARE kakve niko do sada NIJE PROBAO! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

RECEPT

RIMSKI SPACIJALITET KOME NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Napravite POSEBNE špagete KARBONARE kakve niko do sada NIJE PROBAO! (RECEPT)

Žena -

Špageti Karbonara je italijansko jelo od testenine i smatra se gotovo nezaobilaznim u rimskoj kuhinji, ali ono što je vrlo simpatično je da je ovaj specijalitet postao vrlo čest obrok i u našoj kuhinji. Evo kako da napravite ovaj specijalitet na poseban način!

Priprema se na jednostavan način, veoma je hranljivo i prilično jakog ukusa.

Budući da je kalorijski sadržaj karbonare veliki (testenina, pržena slanina, sir i jaja), obično se služi samo kao glavno jelo uz neku laganu salatu.

Slanina
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 3 žumanca
  • 200 g parmezana
  • 100 g slaninice ili pančete
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • biber
  • so
špagete
foto: Profimedia

Priprema:

1. U ključalu slanu vodu ubacite testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

2. Dok se testenina kuva, u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninicu dok ne postane hrskava. Tek onda joj dodajte iseckan beli luk.

3. U posebnoj posudi umutite žumanca, dodajte parmezan i biber.

4. Kad se testenina skuva ubacite smesu s jajima. Dodajte slaninu i beli luk i sve dobro izmešajte bez vraćanja na ringlu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:08

EVO KOLIKA KAZNA ČEKA DOKTORA AKO JE SLOMIO VRAT MILANU! Advokat UŽIVO ispričao sve detalje slučaja: NE BIH DA PREUDICIRAM, ALI...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track