Gotovo da ne postoji osoba kojoj se bar jednom nije desilo da presoli jelo koje priprema, a da nakon toga ne zna šta s njim da radi.
Ne očajavajte, uz ovih par trikova nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.
Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka, krompira itd.
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili supu, sos ili čorbicu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.
Jabuka
U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.
Voda
Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.
(Kurir.rs/ Najžena)
Bonus video: