ČIŠĆENJE DRVENIH POVRŠINA NIKAD NIJE BILO LAKŠE: Rešite se i najtvrdokornijih mrlja s podova uz OVE TRIKOVE
Foto: Profimedia

TRIKOVI

ČIŠĆENJE DRVENIH POVRŠINA NIKAD NIJE BILO LAKŠE: Rešite se i najtvrdokornijih mrlja s podova uz OVE TRIKOVE

Žena -

Trikovima koje vam otkrivamo rešićete se muke i isprobavanja raznih sredstava za čišćenje parketa - ovo provereno deluje.

Čišćenje podova je kućni posao koji se obavlja gotovo svaki dan, pogotovo ako imate kućnog ljubimca ili decu, ali ponekad je neku prljavštinu i mrlje teže ukloniti.

Flomasteri i markeri

Ako je vaše dete obojilo drveni pod trajnim markerom, uzmite malo paste za zube i krpu od mikrovlakana. Pastu stavite direktno na mrlju i trljajte kako biste je uklonili.

crtanje
foto: Profimedia

Žvakaća guma

Deci često ispadaju razne stvari, a kad su mlađa, nemaju naviku da ih pokupe. Ako se dogodi da naiđete na žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno da uklonite, uzmite led. Led će smrznuti lepljivu masu, koju ćete onda lakše ukloniti nečim poput spatule.

Kućni ljubimci

Mokraću kućnog ljubimca obrišite odmah, a najbolje ćete ukloniti mrlje i neugodne mirise tako što ćete je posuti sodom bikarbonom i ostaviti preko noći. Ujutro samo prebrišite krpom.

Pas, Psi, Mačke, Dlake, Nameštaj, Kućni Ljubimci

Vratite sjaj parketu

Stari sjaj drvenim podovima možete vratiti sredstvom koje možete sami napraviti. Pomešajte vodu, 3/4 šoljice sirćeta, dve kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šoljice alkohola i pet do 10 kapi omiljenog mirisnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje nanesite mekanom krpom. Osim toga, možete koristiti i crni čaj. U litar ključale vode stavite četiri kesice čaja, a u vodi ih ostavite malo duže nego kada pripremate napitak. Ohladite tečnost, uzmite krpu i obrišite podove. Kod ogrebotina na drvetu uzmite ulje uljane repice (poslužiće i biljno ulje). Ulje pomešajte sa sirćetom u razmeri 2:1. Dobijenu tečnost nanesite na oštećenja i nežno utrljajte u drvo, a za istu stvar možete koristiti orah - takođe trljajući po oštećenju.

(Kurir.rs)

04:16

STAN MOŽE DA IZGORI ZA ČAS Stručnjak otkrio glavne uzroke požara u stambenim prostorima OVAKO ĆETE SPREČITI DA VATRA PROGUTA SVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track