SMRZNUTA KORA OD JOGURTA: Savršenu poslasticu Dženifer Garner mnogi su proglasili za NAJLAKŠI LETNJI DESERT SVIH VREMENA! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Fantastično osveženje

SMRZNUTA KORA OD JOGURTA: Savršenu poslasticu Dženifer Garner mnogi su proglasili za NAJLAKŠI LETNJI DESERT SVIH VREMENA! (RECEPT)

Žena -

Glumica Dženifer Garner obožava da kuva, često objavljuje svoje recepte koje odmah isprobavaju njeni dugogodišnji obožavaoci.

Rojters, Dženifer Garner
foto: Rojters

Porodični recept za kukuruzni hleb, njeni riblji štapići prilagođeni i za malu decu, bezbroj jela sa đumbirom... pripremaju se i jedu širom planete, a sada su svi poludeli za perfektnom letnjom poslasticom – smrznutom korom od jogurta, neverovatno jednostavnim (i iznenađujuće hranljivim!) desertom.

Ideju za ovaj fantastični slatkiš Dženifer Garner je podelila na Instagramu, sa malim dodatkom @onceuponafarm. Za neupućene, Once Upon a Farm je linija organskih grickalica i obroka čiji je suosnivač sama glumica, a ovaj brend se može pohvaliti i zdravim smutijima, hranom punom ovsa i hranom za bebe.

Jagode
foto: Shutterstock

Poslastica je toliko laka da je bez ikakve sumnje možete napraviti iz prvog pokušaja bez upotrebe recepta. Važno je samo da je dobro zamrznete dok ne postane jako čvrsta i lomljiva kada je izvadite.

Dženifer Garner je koristila grčki jogurt, vi možete uzeti bilo koji drugi koji je gušći. U obzir dolazi i neki voćni jogurt. A ako nemate sveže voće pri ruci, a ne izlazi vam se na + 40 stepeni, slobodno upotrebite džem ili voćni pire. Zapamtite, ništa nije zabranjeno!

Voće, Desert
foto: Shutterstock

Evo kako se pravi SMRZNUTA KORA OD JOGURTA:

SASTOJCI:

- 1,5 šolja jogurta (grčki, običan ili sa ukusom)

- 100 g mešavine voća (voćnog pirea ili džema)

- prelivi po vašem izboru (voće, čokoladne mrvice, orasi...)

PRIPREMA:

1. Obložite pleh ili tepsiju papirom za pečenje i ravnomerno nanesite jogurt.

2. Prelijte jogurt voćem. voćnim pireom ili džemom. Dodajte dodatne prelive po svom ukusu.

Voće, Jogurt, Desert
foto: Shutterstock

3. Stavite mešavinu s jogurtom u zamrzivač, neka odstoji nekoliko sati dok kora dobro ne očvrsne. dok ne postane čvrsta.

4. Skinite koru sa papira za pečenje, isecite ili izlomite na komade i – uživajte!

Kurir.rs

Bonus video:

13:09

OVO JE NEPOGREŠIVI RECEPT ZA USPEH Psiholog Ćulafić OTKRILA najveće tajne naše podsvesti VAŽNO JE SHVATITI JEDNU STAVR!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track