AKO SPAVATE GOLI, GREŠITE! Ne odričite se ni tokom tropskih noći spavaćica i pidžama, OVO uradite i pobedićete LUCIFERA!
Foto: Shutterstock

Jeste vrelo, ali...

AKO SPAVATE GOLI, GREŠITE! Ne odričite se ni tokom tropskih noći spavaćica i pidžama, OVO uradite i pobedićete LUCIFERA!

Žena -

Sasvim je u redu da se leti, posebno kad nas prate ovakvi toplotni talasi s gotovo nesnosnim vrućinama, razgolitite tokom dana ako ste sami ili sa partnerom u kući. Ali to nikako ne bi trebalo da radite noću!

Svi koji misle da je, kad odlaze u krevet, jedini spas da se skroz skinu i budu kao od majke rođeni - greše.

Buđenje
foto: Shutterstock

Kad spavate bez odeće, znoj koji se sakuplja tokom noći na vašem telu na njemu i ostaje, što nije dobro. Naime, tokom noći temperatura tela uvek pada, pa znoj osobu koja ovo radi previše rashlađuje, bez obzira kolika je temperatura u spavaćoj sobi.

To može da vam se osveti, pa doktori savetuju da se nikako ne odričete pidžama ili spavaćica. Treba da budu od laganih i prozračnih materijala, koji će s tela upiti višak znoja. U suprotnom, eto glavobolje, šmrkavog nosa, bolova u vratu, leđima...

Žena, Tuširanje
foto: Profimedia

Savetujemo vam i da se po velikim vrućinama istuširajte pola sata pre planiranog odlaska u krevet (što je svakako dobrodošlo i kad živa u termometru ne skače do +40!). Olakšaćete sebi muke, brže ćete zaspati i bez prekida prebroditi vrelu noć.

Da biste se rashladili nije neophodna hladna voda, topli tuš ili kupka takođe uspešno spuštaju bazičnu temperaturu tela. Taman toliko koliko vam je potrebno!

higijena, posteljina
foto: Shutterstock

S kreveta obavezno uklonite teške, debele prekrivače. Ostavite samo pamučni čaršaf i lagani pamučni prekrivač. Od ovog prirodnog, više nego zahvalnog materijala, treba da budu i letnja pidžama ili spavaćica. Oni će zajedno upiti sav znoj, pa nećete dodatno naškoditi svom zdravlju.

Kurir.rs/Lena

Bonus video:

00:36

STIŽE NAM SPAS OD VRUĆINA! Meteorolog za Kurir TV najavio rashlađenje u ponedeljak i nedelju OD UTORKA OPET EKSTREMNE TEMPERATURE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track