ZADIVIĆETE SVAKOGA! Prozračne su, lagane, prefinjene i trenutno jedan od vodećih letnjih trendova, a OVO ih posebno izdvaja
Foto: Shutterstock

Haljine stvorene za vrućinu

ZADIVIĆETE SVAKOGA! Prozračne su, lagane, prefinjene i trenutno jedan od vodećih letnjih trendova, a OVO ih posebno izdvaja

Žena -

Nemojte mnogo da razmišljate šta ćete da obučete dok se skala na termometru danima uzdiže, tačnije vrti oko četrdesetog podeoka: rupičaste haljine su kao stvorene za ove vrele dane!

Prozračne, dobre, prefinjene i iznad svega izuzetno elegantne, sa puf rukavima ili na bretele, učiniće da se u njima osećate ženstveno - od jutra do mraka.

Haljina
foto: Shutterstock

Ovaj vez na platnu odavno je popularan, haljine s rupicama nosile su i naše bake koje sui h same vezle. I sada bi trebalo da bude vaš prvi izbor, ne samo zbog vrućine. Jednostavno su prelepe!

Iako vez potiče iz istočne Evrope, nosi naziv engleski vez jer je bio jako popularan na britanskim dvorovima u 19. veku. Međutim, tehnika u kojoj se spajaju vez i čipka, odnosno u kojoj se na platnu rade rupice različitih oblika koje se obrubljuju koncem, nastala je u istočnoj Evropi. Najverovatnije na području današnje Češke, a mnogo je korišćena i u Srbiji.

Rupičaste haljine kod nas nisu bile rezervisane samo za pripadnike plave krvi, ali ako ovih dana obučete rupičastu haljinu i vi ćete se osećati kraljevski!

Haljina
foto: Shutterstock

Ovaj savršen komad odeće, ukrašen, kako kažu Englezi - broderie vezom, uverićete se, izuzetno je intrigantan. Bez obzira na obrubljene rupice, one ne otkrivaju previše već svakoj dami omogućavaju da izgleda vrlo decentno, upadljivo, ali bez pretenzija, šarmantno i ujedno vrlo elegantno.

Da se moda vraća, doduše u malo modernijem obliku, dokaz je i to što je ovaj trend trenutno jedan od najpopularnijih, ne samo kada su u pitanju haljine već i košulje, bluze, pa čak i pantalone.

Naravno, ovi komadi garderobe će vam omogućiti i da na najbolji mogući način istaknete svoj preplanuli ten. Bela boja je dominantna, ali nećete pogrešiti ako izaberete bilo koju drugu poput neboplave, boje fuksije, bež, narandžaste, ljubičaste, crvene ili žute, koja će vam se uklopiti u ostatak garderobe.

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

04:51

GLUMAC OTKRIO DETALJE ODNOSA BRANKA CVEJIĆA I NJEGOVE SUPRUGE! Veliki prijatelj iznenadio mnoge: BILI SU ZAJEDNO OD ROĐENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track