KAKO DA VAM SE FACA NE TOPI NA VRUĆINI: Uz ove trikove držite ZNOJENJE LICA pod kontrolom i zaboravite na ovu MUKU!
Foto: Vladimir Šporčić

KORISNO

KAKO DA VAM SE FACA NE TOPI NA VRUĆINI: Uz ove trikove držite ZNOJENJE LICA pod kontrolom i zaboravite na ovu MUKU!

Žena -

Leto je mnogima omiljeno doba godine, ali bez jedne stvari bismo mogli - preteranog znojenja, naročito kad je o licu reč. Dok nekima daje sjaj, drugi kao da se cede.

Od jednostavnih promena u rutini nege kože do korištenja praktičnih dodataka, donosimo savete koji će vam pomoći u vašoj kozmetičkoj svakodnevici.

Prvi korak za smanjenje znojenja lica je izbegavanje stvari koje ga pogoršavaju.

žena, lepeza
foto: Shutterstock

- Ograničenje unosa začinjene hrane, kofeina ili alkohola može smanjiti toplotu koju telo stvara nakon konzumiranja te hrane - izjavila je dermatološkinja Ksenija Sobčak iz Londona. To zauzvrat može smanjiti znojenje.

Naime, konzumacija alkohola može da ubrza otkucaje srca i proširi krvne sudove na koži, što može da podstakne znojenje. Kofein, stimulans, ima sličan učinak na ubrzanje otkucaja srca.

Začinjena hrana često sadrži hemikaliju koja se zove kapsaicin, zbog koje se vaše telo oseća toplije, jer znojenjem se telo zapravo hladi.

Znojenje, Lice, Žena, Leto, Vrućina
foto: Profimedia

I šminkeri imaju super ideju kako smanjiti očigledan sjaj lica.

- Predlažem da nosite sa sobom listiće od riže, kad osetite da vrućina dolazi u lice, samo se malo potapkajte - kaže šminkerka Meri Vinkenverder, piše Bestlifeonline.

Od saveta ističe se i onaj povezan sa samim proizvodima i teksturama. Naime, bolje je koristiti formule koje matiraju, brendovi nude takve pudere, rumenila i senke.

Tu su i mat ruževi, koji će vam pomoći ako vam se znoji područje iznad usana.

Znoj
foto: Shutterstock

Birajte formule u kamenu koje je lako tapkati po licu, kao i one u prahu. Lice će najviše zasjajiti masne i kremaste formule, stoga ih je ovih dana bolje zaobići.

Znojenje lica na svakodnevnoj bazi smanjiće i hidratantne kreme koje će se pobrinuti da ono bude vlažno u svim slojevima, stoga će manje reagovati na spoljašnje uticaje. Tu je i piling, koji je dobro koristiti par puta nedeljno, kako bismo skinuli preterani sebum i masnoću koja se na koži taloži usred znojenja.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:52

VISOKE TEMPERATURE UTIČU NA PSIHU! Dr Đinđić za Kurir TV objasnio kako nam vrućina NARUŠAVA ZDRAVLJE: Samo ovako ćete ga sačuvati!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track