AKO JEDETE OVE NAMIRNICE, IMAĆETE BRONZANI TEN! Budite preplanuli i zdravi: Neće vam trebati kreme za potamljivanje i solarijumi!
Foto: Profimedia

Čuvajte ZDRAVLJE

AKO JEDETE OVE NAMIRNICE, IMAĆETE BRONZANI TEN! Budite preplanuli i zdravi: Neće vam trebati kreme za potamljivanje i solarijumi!

Žena -

Tokom leta žene sanjaju o tamnom tenu, te neprestano jure sunce, trče u solarijum ili se mackaju kremom za samopotamljivanje. Ipak, malo je reći da ni jedan od ovih načina nije preterano zdrav, te vam umesto njih preporučujemo hranu koja će vas do brozanog tena dovesti za tili čas.

batat
foto: Youtube Printscreen

Slatki krompir - batat

Sadrži u sebi veliku količinu beta karotena, prirodni biljni pigment, koji štiti vašu kožu od prevelikog UV zračenja, a takođe pospešuje dodatno tamnjenje dok ste na suncu.

šargarepa
foto: Zorana Jevtić

Šargarepa

Stručnjaci savetuju da je beta karoten - provitamin A, koji se nalazi u šargarepi u većim količinama, uvek bolje unositi na prirodan način. Osim lepog tena, pojačaće i vaš imunitet.

paradajz, bašta, devojčica
foto: Profimedia

Paradajz

Paradajz pomaže tamnjenju kože. Uvek možete da napravite salatu u kombinaciji sa šargarepom ili da pijete sok od paradajza.

kajsija, kajsije, voće
foto: Profimedia

Kajsija

Uveliko je sezona kajsija, a on su još jedna od namirnica koje će učiniti vaš ten bronzanim. Jedite ih u većim količinama i primetićete razliku.

Spanać
foto: Nsseme

Spanać

Spanać u kombinaciji sa jajima je pun pogodak! Spanać je poželjno da jedete sirov, a možete i da napravite salatu od njega. Jaja, s druge strane, pomoći će da bronzani ten duže traje.

Zatim odlični saveznici u prirodnom tamnjenju kože su i dinja, breskva, šljiva i grejpfrut, kelj i kupus. Takođe, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti, pogotovo u letnjem periodu. Redovno hidrirajte kožu kako bi ostala zdrava, elastična i zadržala boju. Preporučljivo je da svakodnevno pijete do dva litra vode.

(Kurir.rs/Mondo)

Bonus video:

00:01

NATAŠA RODIĆ SE SNIMALA NA LUKS JAHTI U CRNOJ GORI! Nabacila ten, skinula se U KUPAĆI i zapalila PRIMORJE vrelim IZGLEDOM! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track