KO RANO RANI, DVE SREĆE GRABI, A TO IMA I PREDNOSTI ZA ZDRAVLJE: Rano ustajanje ima brojne koristi, a koža ga prosto obožava!
Foto: Shutterstock

sjajno

KO RANO RANI, DVE SREĆE GRABI, A TO IMA I PREDNOSTI ZA ZDRAVLJE: Rano ustajanje ima brojne koristi, a koža ga prosto obožava!

Žena -

Pored dodatnog vremena za obavljanje dnevnih obaveza, donosi i brojne koristi poput boljeg izgleda kože, povećanja koncentracije, ali i poboljšanja imuniteta

Ako živite s drugim ljudima, rano ustajanje moglo bi da vam obezbedi preko potrebno vreme za sebe.

Ranim ustajanjem možete dobiti i više vremena za vežbanje, koje pokreće endorfin, zahvaljujući kojem se osećate dobro. Može poboljšati vaše raspoloženje, smanjiti stres i anksioznost i povisiti vam nivo energije.

Posteljina, Spavanje, Krevet
foto: Shutterstock

Istraživanje sugeriše da ljudi koji se rano probude uglavnom odlaze ranije u krevet i uživaju u dužem i kvalitetnijem snu. Dovoljno spavanja donosi i druge prednosti: poboljšano raspoloženje, bolja koncentracija, manje šanse za gojaznost i druge hronične bolesti. S druge strane, nedostatak kvalitetnog sna može da oslabi imunitet, utiče na krvni pritisak, srce i nivo šećera u krvi.

Zdravija koža

Online kupovina, Hangar, Prometz, Flawless aparat, lice, nega, uklanjanje dlačica
foto: Profimedia

Neprospavane noći mogu uticati na vašu kožu u vidu tankih linija, bora i otečenih ili obešenih kapaka, a mogu doprineti i aknama. Odlazak u krevet ranije daje vam više vremena da vežbate dobru negu kože, poput pranja lica. Dobar san pomaže da vaša koža bude zdrava jer se tokom spavanja vaše ćelije obnavljaju, dok povećani protok krvi i kolagen pomažu u popravljanju oštećenja od uticaja okoline i UV zraka.

Manji podočnjaci

podočnjaci, oči, koža
foto: Profimedia

Sve dok spajate rano ustajanje s ranijim vremenom odlaska na spavanje, kako ne biste žrtvovali san, možete biti bez podočnjaka. To je zato što podočnjake stvaraju senke od otečenosti ispod očiju, a uzrok te otečenosti je nakupljanje tečnosti zbog nedostatka sna.

Bolja koncentracija

Vaš mozak se ne budi u sekundi kad ustanete, zbog čega se obično osećamo mrzovoljno i dezorijentisano kad prvi put ustanemo. Ova inercija redovni je deo procesa buđenja. Ipak, može trajati oko sat vremena ili više, što otežava koncentraciju i obavljanje poslova ako ste prebrzo ustali i izašli. Ranije buđenje daje vam vreme da se potpuno probudite, tako da ćete biti koncentrisaniji.

(Kurir. rs)

01:05

RODITELJI, PAŽNJA! Za sindrom iznenadne smrti novorođenčeta krivi pušenje i spavanje na mekom (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track