PRONAĐITE IM DRUGO MESTO: Lekove nikako ne smete da držite u kupatilu, ali i OVIH 5 STVARI treba pod HITNO DA IZBACITE NAPOLJE!
Foto: Shutterstock

iznenadićete se

PRONAĐITE IM DRUGO MESTO: Lekove nikako ne smete da držite u kupatilu, ali i OVIH 5 STVARI treba pod HITNO DA IZBACITE NAPOLJE!

Žena -

U kupatilu svi mi držimo razne sitnice, neophodne za svakodnevno održavanje higijene i ulepšavanje. Volimo da su nam pri ruci, ali ćete se iznenaditi da nekima u ovoj prostoriji uopšte nije mesto.

Lekovi, šminka i brijači su tri od njih, ali spisak je mnogo duži od toga. Evo još pet stvari koje nikako ne bi trebalo da čuvate u svom kupatilu, a tu ih stalno držite.

1. Peškiri

kupatilo, peškir, mokra kosa
foto: Profimedia

Ovo će vas verovatno najviše iznenaditi. Svi uvek imaju peškire u kupatilu, teško ko može da zamisli izlazak iz kade ili ispod tuša i nedostatak peškira u blizini.

Ipak, bolje je pronaći novo mesto za njihovo skladištenje izvan kupatila. Kupatila su vlažna mesta, legla bakterija koliko god ih čistili, a peškiri su posebno podložni gadnim gljivicama.

Ako ipak odlučite da svoj peškire i dalje držite u kupatilu, spremite ih u ormarić čija vrata dobro dihtuju, a vlažne raširite da se brže prosuše.

2. Bade mantil

žena, izgled, ogledalo, koža, bade mantil
foto: Profimedia

Zvuči logično da mu je upravo u kupatilu mesto, ali baš kao i kod peškira na njega mogu da se nasele bakterije i gljivice. A ako vam je kupatilo izuzetno vlažno, vremenom će početi da se oseća na buđ.

3. Knjige i časopisi

Dosta je onih koji tamo gde car ide peške imaju spremne časopise i knjige kako bi prekratili vreme. Ima i onih koji vole da čitaju kad napune kadu toplom vodom i legnu u nju, što nikako nije dobro. Papir veoma brzo upija vlagu, lepak kojim su knjige povezane brzo počinje da isparava i vi udišete otrove iz njega.

toalet, citanje u toaletu
foto: Shutterstock

S druge strane, vlaga će učiniti i da vam neka knjiga ili omiljeni časopis propadnu. Vlaga će naborati njihove stranice, a kad knjigu vratite u vtrinu ili časopis na gomilu drugih lako na njih mogu da se prenesu.

4. Nakit

Nema žene koja u kupatilu u blizini ogledala ne drži bar minđuše ili neku ogrlicu, to im je baš zgodno mesto jer posle nege lica i šminkanja brzo mogu da finiširaju izgled pred izlazak.

Vlaga je, nažalost, i u ovom slučaju pogubna. Nakit će brže da propadne ako nije od čistog zlata.

žena, Peškiri, Četkice, Brijač, četkica za zube, nakit
foto: Shutterstock

Srebro je posebno osetljivo na vlagu, a ukrasni detalji od drugih materijala mogu da se deformišu, pa je najbolje da im nađete mesto u spavaćoj sobi.

5. Parfem

I ovo će vas začuditi, ali tako je: parfem nikako ne treba da držite u kupatilu! Iznenadne promene temperature u ovoj prostoriji, posebno kad se tuširate, toplom vodom napunnite kadu ili nešto perete, utiču na molekule u parfemu.

parfem
foto: Profimedia

To dovodi do toga da posle izvesnog vremena gube svoj miris i počnu da se odećaju na kiselo.

Kurir.rs

Bonus video:

04:59

ZBOG ČEGA SU INOVATIVNI LEKOVI TOLIKO SKUPI? Dr Trkulja objasnio kako teče proces nastanka i od čega zavisi CENA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track